Birgit Gunnarsson, Anna Nilsson, Elisabeth Svensson och Mats Gunnarsson är teamet bakom Citymottagningens nya BVC.

Birgit Gunnarsson, Anna Nilsson, Elisabeth Svensson och Mats Gunnarsson är teamet bakom Citymottagningens nya BVC. Foto: Paola Nordgren

Citymottagningen utökar med eget BVC

HÄSSLEHOLM.

Citymottagningen i Hässleholm inviger det nya året med att utöka verksamheten med ett BVC. Förutom gynekologmottagning och barnmorskemottagning finns det numera även barnavårdscentral i en och samma lokaler för att kunna ta emot den stora efterfrågan som funnits de senaste åren.

– Ja, vi har haft många mammor som gått hos oss som önskat att få fortsätta hos oss även efter att barnet är fött. Dessutom har vi fått frågan från andra BVC-mottagningar i Hässleholm som har ett högt tryck på sig, berättar Birgit Gunnarsson, barnmorska och verksamhetschef på Citymottagningens BVC.

Hon är den som kommer att driva den nya BVC-mottagningen tillsammans med distriktssköterskan Anna Nilsson och läkaren Elisabeth Svensson som tidigare arbetet tillsammans i Vinslöv. I bakgrunden finns dessutom Mats Gunnarsson som medicinskt ansvarig.

– Det känns väldigt bra att få vara med såhär från start och det kändes redan innan invigningen som att intresset var stort. Redan innan vi öppnade hade vi ett 40-tal patienter som hört av sig för att lista sig här, berättar Anna Nilsson.

Att de nu kan erbjuda vård vård under hela graviditeten men även fortsätta följa familjen efter födseln ser man bara som positivt, då övergången förenklas betydligt när mottagningarna finns i samma hus. Det gör även att man redan har insyn och känner familjen när de sedan kommer med barnen till BVC.

– Vi hade en babyboom 88-91 och det är dessa som nu i sin tur får egna barn. Det gör att det finns ett behov av fler BVC. Att vi dessutom nu också får möjligheten att samarbeta mellan barnmorskemottagningen och BVC är något som gynnar alla. Sedan har det också varit en liten dröm att få starta ett BVC och nu är vi här, säger Birgit Gunnarsson.

Publicerad 08 January 2020 00:00