Numera står tre vindskydd klara på Hovdala, redo att ta emot övernattande gäster.

Numera står tre vindskydd klara på Hovdala, redo att ta emot övernattande gäster. Foto: Ingmar Kristiansson

Sista vindskyddet är nu på plats på Hovdala

HÄSSLEHOLM.

Tredje och sista vindskyddet vid lägerplatsen Hovdala Vandringscentrum är nu på plats och redo att ta emot övernattande gäster, allt från mindre grupper till skolklasser.

Av
Paola Nordgren

Vindskyddet har fått namnet Ronja och är den sista pusselbiten i projektet Hovdala Vandringscentrum och lägerplatsen "Mellan skymning och gryning".

I juni 2019 invigdes de två mindre vindskydden, Birk och Birka med plats för 3-5 personer i varje. Ronja kan däremot ta emot det dubbla och rymmer mellan 5-8 vuxna.

Alla tre vindskydden som är skapade med runda former och klädda med björkfasad är arkitektritade av Karin Hvid Rydell på Mem Arkitekter AB och går att boka året om via kommunens hemsida.

Enligt kommunekolog Lars-Erik Williams har vindskydden tagits emot väl och man ser man nu fram emot att se hur Ronja kommer att tas emot under året.

Nyligen blev Hovdala Vandringscentrum nominerat till Skånes Arkitekturpris 2019, där man till slut kom på en andraplats.

Vindskydden på Hovdala har finansierats av Hässleholms kommun tillsammans med Region Skåne, genom LONA-bidrag från Länsstyrelsen samt genom ekonomiskt stöd från Sparbanksstiftelsen 1826.

Publicerad 09 January 2020 00:00