PASSA PÅ. När barnen har gympa på Bellevuestadion kan föräldrarna passa på och träna i gymmet i Bellevuestadion.

PASSA PÅ. När barnen har gympa på Bellevuestadion kan föräldrarna passa på och träna i gymmet i Bellevuestadion.

Slå två flugor i en smäll

Så aktiverar du hela familjen

Av
Amanda Bergergård

TRÄNING. Många föräldrar ägnar mycket tid åt att köra runt sina barn på olika träningsaktiviteter, men själva hinner de inte så mycket som att lyfta en hantel. Och många ungdomar hänger hellre framför datorn eller tv: n tillsammans med kompisar, än går på gymmet.  
Men det går att finna tid för träning och faktiskt ha roligt på samma gång. Det har Bellevuestadion i Malmö tagit fasta på, där finns aktiviteter för alla åldrar.
De minsta barnen kan gå på Bamsegympa medan de lite äldre utövar Racketlom tillsammans med kompisar. Föräldrarna till de små barnen kan välja att vara med under aktiviteten, sitta och fika, eller kanske gå iväg och träna lite för sig själva.
- Våra förhoppningar är att föräldrarna också ska kunna träna under samma tid som barnen gör. Men det är inte så vanligt att man är villig att lämna sina barn, utan föräldrarna väljer istället att sätta sig utanför salen och kanske ta en fika, berättar Anna Andersson, friskvårdkonsulent på Bellevuestadion.

De ungas favorit

Ungdomarnas favoriter på Bellevuestadion är tennis och beachvolleyboll. Man kan till exempel boka en löstid, vilket betyder att man får en beachvolleybollplan eller en tennisbana helt för sig själv. - Det är väldigt populärt att ungdomar ringer och bokar löstider och sedan kommer hit i ett gäng på 4 till 10 personer och spelar, säger Anna Andersson.

Träning för...

Kompisarna - När man är iväg och tränar med kompisar, ska man passa på att ha roligt samtidigt. Varför inte åka till Kombihallen i Malmö och klättra på en av Sveriges största klätterväggar? Syrran - Träningen tillsammans med syrran borde vara givande och mysig. Träna ett yogapass på Friskis & Svettis. Därefter kan det bastas, duschas och snackas. Mamma - Åk ner till ett kallbadhus och bada. På sommarhalvåret kan man sola och fika ute på bryggan. Pappa - Ge pappa en omgång i boxning. Ni kan utöva ett boxningspass på Friskis & Svettis eller på Real Fighter i Lund. Småbarnsfamiljen - Skicka iväg småbarnen på Bamsegympa eller annan liknande barngympa, och passa samtidigt på att träna själv. Pojkvännen - Gå på gym tillsammans. Ni kan peppa varandra till ett bättre resultat.

Publicerad 16 January 2008 03:00