LÄTT. Fisk i kokosmjölk. Foto: ViktVäktarna

LÄTT. Fisk i kokosmjölk. Foto: ViktVäktarna

Thailändsk hetta på middagsbordet

Fisk i kokosmjölk med chili och grön curry

Portioner: 1
ProPointsvärde: 11

Ingredienser:

225 g vit fisk t.ex torsk, gös
1/2 röd chilifrukt
1 bit purjolök
1 morot
1/2 paprika
1 tsk flytande margarin
1 dl fiskbuljong
½ dl kokosmjölk max 6%
1-2 tsk grön currypasta
koriander
1 ½ dl kokt ris
2 dl gröna bönor

GÖR SÅ HÄR: Kärna ur chilifrukt, strimla den, purjolök, morot och paprika. Fräs mjukt i margarin.
Rör ner buljong, kokosmjölk och currypasta, låt koka upp och lägg ner fisken i bitar. Sjud ca 5 minuter tills fisken är klar.
Krydda med salt, peppar och koriander. Servera med ris och gröna bönor.

ProPoints ersätter Points

ViktVäktarna har ersatt sitt tidigare pointssystem med nya kostprogrammet ProPoints, varför recepten i Lokaltidningen nu beräknas annorlunda. ProPoints tar hänsyn till hur kroppen bearbetar olika näringsämnen, tidigare vilade ViktVäktarnas formel endast på kalorier och fett. Allt man äter och dricker har ett ProPoints värde. För ytterligare information, se www.viktvaktarna.se.

Publicerad 18 January 2010 15:48