Tekken 6 är överraskande lättspelat och får högt betyg av Lokaltidningens spelrecensent.

Tekken 6 är överraskande lättspelat och får högt betyg av Lokaltidningens spelrecensent.

RECENSION:

Tekken 6

"Striderna är utmanande, roliga och välbalanserade"

Av
Peter Ekberg

SPEL. Portabla beat em up-spel har alltid fått finna sig i att stå ett par steg bakom sina stationära genresyskon. Det bärbara formatet har ofta inneburit dåligt genomförda portningar, bristfälliga produktionskostnader och en hel del märkliga kontrollösningar. Men nu är Tekken 6 här som en motpol mot alla dåliga erfarenheter vi tidigare fått. Även om det inte är lika bra som den stationära förlagan är det så pass nära att det är enkelt att förlåta det för dess brister.

Med kortare laddningstider än vad vi är vana vid och med en grafisk kompetens som vi sällan stöter på placerar sig Tekken 6 direkt på de övre placeringarna då det kommer till Playstation Portable's storspel.

Har man spelat det stationära Tekken 6 blir man inte chockerad över hur stor skillnad det är mellan de båda spelen, utan det är snarare likheterna de båda versionerna sinsemellan som chockerar. Mängden karaktärer är intakt, de dynamiska banorna finns även här, och djupet som fängslade då jag spelade spelet till Playstation 3 är...nästan lika intakt.

Det lyckade kampanjläget som man kunde spendera tid med i den stationära utgåvan är tyvärr borta, och mängden upplåsningsbara saker som finna att köpa är reducerad. Trist, men samtidigt så är spelet kärna lika lysande som den var sist det begav sig. Striderna är utmanande, roliga och välbalanserade och trots att man aldrig får riktigt samma flyt och kontroll på ett portabelt format som på ett stationärt är det en ren fröjd att spela det. Har man inte spelat det till något övrigt format och bara har en Playstation Portable att spela på finns det absolut ingen anledning att inte köpa det.

Det är mer av samma sak som vi för bara en vecka sedan stiftade bekantskap med och även om det inte når upp riktigt till samma lysande nivå är det så pass bra att det tveklöst är köpvärt.

För shopaholicen kan den något nedbantade versionen ses som ett bakslag, men för den portabla fightingspelsnörden är spelet en triumf. Om inte annat lär det få agera måttstock för hur framtida beat em up-spel till formatet ska se ut.


Tekken 6

Betyg: 4 av 5 + Överraskande lättspelat + Äntligen en bra portning - Bristerna jämte konsolversionen - Ambivalent kontroll Spela även: Tekken 6 på PS3 Releasedatum: 2009-12-11 Utvecklare: Namco Bandai Utgivare: Namco Bandai Format: [PSP], PS3, 360 Rek. ålder: 16 år

Publicerad 20 January 2010 16:30