FÖRDELAR. -Att vara med i MFF:s fotbollsnätverk innebär inga kostnader för IFK Osby utan det handlar enbart om förmåner, säger Ulf Larsson, ny sportchef i IFK Osby. FOTO: HELENE NORDGREN

FÖRDELAR. -Att vara med i MFF:s fotbollsnätverk innebär inga kostnader för IFK Osby utan det handlar enbart om förmåner, säger Ulf Larsson, ny sportchef i IFK Osby. FOTO: HELENE NORDGREN

IFK Osby går med i MFF:

s Fotbollsnätverk

Av
Helene Nordgren

FOTBOLL. IFK Osby blir medlemmar i Malmö FF:s fotbollsnätverk och blir därmed den nordligaste klubben i nätverket som består av cirka fyrtio skånska klubbar.

-Helt klart ett jättelyft för klubben, säger IFK Osbys nye sportchef Ulf Larsson.

Malmö FF startade fotbollsnätverket för tio år sedan och syftet var att lära känna de skånska klubbarna bättre och kunna samarbeta över gränserna. Ett annat mål är att öppna upp för ett bredare upptagningsområde av spelare och supporters.

Fotbollsnätverket drivs av klubbens ungdomsledare som också gör besök i nätverksklubbarna där de leder träningspass. Anders Andersson, tidigare spelare i MFF, är projektledare för fotbollsnätverket och deltar vid besöken till nätverksklubbarna.

-Det är jättekul att vi får med ett lag med så fin ungdomsverksamhet i nätverket. Osby ligger dessutom helt rätt geografiskt för oss, säger Anders Andersson.

IFK Osby har cirka 450 aktiva barn och ungdomar i föreningen och på gymnasieskolan Ekbackeskolan finnns ett program med fotbollsinriktning.

-Om IFK Osby har en fotbollstalang som vill ta ett steg vidare så är vi glada om det naturliga valet blir MFF även om nätverket inte innebär några bindande förpliktelser, säger Anders Andersson.

MFF satsar just nu mycket på att få fram duktiga tjejer och killar från gräsrotsnivå.

-Vid stadion i Malmö har vi tio lägenheter med egen husmor för våra unga spelare och vi har minibussar som hämtar och lämnar vid tågen för spelare som kommer utifrån, berättar Anders Andersson.

Förutom tillgång till MFF:s ungdomstränare kommer IFK Osby få möjlighet att delta med sina knattelag vid förmatcher på Swedbank Stadion då MFF spelar och då får klubben gratisbiljetter till matchen.

IFK Osby kommer även att kunna använda stadion i Malmö till sponsorträffar enligt förmånliga avtal. Det kan även bli aktuellt att MFF:s U21-lag förlägger träningsmatcher till Osby.

-Medlemskapet i MFF:s fotbollsnätverk kommer ge IFK Osby stora fördelar, spår Ulf Larsson som delar sin tid mellan jobbet som fotbollslärare på Ekbackeskolan och som sportchef i IFK Osby sedan årsskiftet.

Ulf Larsson som har en lång karriär inom svensk elitfotboll har bland annat tränat Malmö FF:s damlag.

Kristianstad BoIS blir IFK Osbys närmsta nätverksgranne.


Publicerad 27 January 2010 12:35