NYFIKNA. Christian Larsson visar hur smuts har satt sig i lacken på Janet Paulssons bil. FOTO: ARLETTE JARL

NYFIKNA. Christian Larsson visar hur smuts har satt sig i lacken på Janet Paulssons bil. FOTO: ARLETTE JARL

En annorlunda tjejkväll

HÄSSLEHOLM. Tequila, nattklubbsmusik och högklackat? Eller kanske däck, avfettningsmedel och ljudet av en högtryckstvätt? En tjejkväll kan se ut på många sätt tänkte däckmontörerna och bjöd in till öppet hus.

- Vi märker att kvinnor ofta känner sig obekväma med att köra till en däckverkstad. Vi vill att de ska känna sig mer hemmastadda, förklarar Tomas Janson som är ägare till IT Däckservice och en av hjärnorna bakom idén.

På kvällen samlas jag och ett 20-tal förväntansfulla kvinnor i alla åldrar, stämningen är på topp och det skämtas friskt. Janet Paulsson kör in sin Toyota som blir kvällens första försökskanin.

Vi får lära oss rätt teknik för att tvätta en bil, vilka medel och vilken utrustning som är bra att ha hemma. Att det är viktigt att rengöra i rätt ordning för att inte skada lacken. Flera undrar över priser och får förslag och tips på bra produkter. Vi får lära oss att "läsa av" ett däck, skillnaden mellan hjulbalansering och hjulinställning och mycket mer.

Under kvällen dödas även ett antal myter om diskmedel, tvättsvampar, lufttryck och året runt-däck.

- Killar är löjliga för de skulle aldrig erkänna att de behöver råd och tips. Men killar behöver egentligen tipsen minst lika mycket som tjejer, säger Christian Larsson.

Trots satsningen arbetar det bara killar på firman just nu och Linda Nilsson undrar vilken utbildning som krävs för jobbet.

- Jag är arbetssökande och hade helt klart kunnat tänka mig att jobba med detta. Har lärt mig mycket ikväll och skulle gärna vilja lära mig mer. Hemma sköter jag både min och sambons bil.

- De har visat stort engagemang, det tycker vi är jättekul, säger Tomas Janson som hoppas att de ska kunna hålla ännu en tjejkväll till hösten.

ARLETTE JARL

Publicerad 01 May 2010 07:21