Splinter Cell Conviction är nyskapande och snyggt, men smygmomenten imponerar inte på Lokaltidningens spelrecensent.

Splinter Cell Conviction är nyskapande och snyggt, men smygmomenten imponerar inte på Lokaltidningens spelrecensent.

RECENSION:

Splinter Cell Conviction

"Det är ett spännande spel som bjuder på massor av innehåll"

Av
Maxim Machalek

Conviction bygger vidare på tidigare spel i serien. Sam är på jakt efter sin dotters mördare och hans gamla chefer är inte i närheten. Ett smygarspel som tagit en hutt och förvandlats till en smygaraction är resultatet efter år av utveckling och intrycken är positiva.

Singelplayerdelen bjuder på en spännande historia och långväga vänner av serien kommer älska den. Spelmekaniken har fått sig en överhalning och baserar nu de flesta av sina stealthmoment på den beprövade duck and cover mekaniken. Sam rör sig smidigt från gömställe till gömställe likt Gears of War eller vilket annat tredjepersonsspel från fem år tillbaka.

När Sam är gömd skiftar bilden till svart-vitt vilket ger en enorm effekt och närvarokänsla. Musiken sätter stämningen och när upptäckten är nära sitter man som på nålar. Tar Sam ut en fiende i närstrid får han möjlighet att avrätta motståndarna genom några enkla knapptryck och han ser då upp till fyra nära fiender segna ner på marken. Tekniken är ett måste för att överleva på de hårdare svårighetsgraderna.
Men det slutar inte där. För när kampanjen väl är slut finns det gott om innehåll att vältra sig i. En minst lika stor co-op kampanj lurar bakom hörnet och bjuder på ett fantastiskt nöje för dig och en kompis. Ett gäng andra flerspelarlägen finns att tillgå och bjuder på flera glada spelmoment kring en fungerande spelmekanik.

Conviction tar serien till nya höjder med risken att samtidigt skrämma bort äldre beundrare, men faktumet är att den behövde en make over. Det är ett spännande spel som bjuder på massor av innehåll för dig och en god vän. Ett smygarspel att räkna med!


Splinter Cell Conviction

Betyg: 4 av 5 + Nyskapande + Snyggt + Två spel i ett - Smygmomenten - Enkelt Releasedatum: 2010-04-16 Utvecklare: Ubisoft Utgivare: Ubisoft Format: [360], PC Rek. ålder: 18 år

Publicerad 01 May 2010 20:00