SKALDJUR. Goda smaker från havet i en härlig risotto. FOTO: Viktväktarna

SKALDJUR. Goda smaker från havet i en härlig risotto. FOTO: Viktväktarna

Skaldjursrisotto

Portioner: 1
ProPoints värde/port: 9

1 bit purjolök
1 tsk olja
1/2 dl avorioris
2-3 dl hönsbuljong
1 tsk limejuice
1 dl kräftstjärtar
1 dl räkor
1-2 tsk riven pepparrot
2 dl bladspenat
GÖR SÅ HÄR: Strimla purjon och fräs i olja i en kastrull. Häll på riset och hälften av buljongen. Låt risotton koka på svag värme utan lock i ca 20 minuter. Späd med limejuice och mer buljong, lite i taget, under tiden. Rör ner kräftstjärtar, räkor, pepparrot och bladspenat. Servera med sallad.
Tips! Byt 1 dl buljong till ett vitt matlagningsvin.

Receptet kommer från Viktväktarna. Fler lätta recept finner du på www.lokaltidningen.se/Tema/Mat

Publicerad 01 June 2010 03:00