TENNISFRÄLST. Sedan barnsben har Fredrik Tuvesson sysslat med tennis. Nu drar ger han Sösdala-tennisen nytt liv. FOTO: Linus Ahlin

TENNISFRÄLST. Sedan barnsben har Fredrik Tuvesson sysslat med tennis. Nu drar ger han Sösdala-tennisen nytt liv. FOTO: Linus Ahlin

Tennisen tillbaka i Sösdala

Tennisentusiast från Hörby startar nytt

SÖSDALA. Efter en tids dvala är det dags för tennisen i Sösdala att vakna till liv. Den 19:e juni hålls ett litet informationsmöte vid banorna på Hanåsvallen i Sösdala.
– Alla som är intresserade och som tycker att det är kul att tennisen vaknar till liv i Sösdala är välkomna, säger Fredrik Tuvesson, en av de drivande krafterna bakom satsningen. Alla synpunkter är välkomna. Vad förväntar sig folk av en tennisförening, vad är det man vill ha och vad behövs, fortsätter han.
Tränare i Hörby

Till vardags är Fredrik Tuvesson ansvarig för tennisen i Hörby och en tanke på att utvidga verksamheten har funnits länge.
– När jag tidigare var tränare i Höör så kändes Sösdala för långt bort, men till Hörby är det bara en och en halv mil ungefär. Självklart ska det finnas verksamhet på plats i Sösdala, men det ska också finnas en möjlighet för dem som vill satsa lite mer att göra det och då behövs det kanske att man är med i större klubb.

Första vid 13
Redan som 13-åring hade Tuvesson hand om sina första träningsgrupper och har nu 32 år senare spenderat hela sitt yrkesverksamma liv i tennisens namn. Bland annat har han arbetat för Skånetennisen, varit chefstränare i Åhus och drivit tennisskola i Tyskland.
– Så fort jag ser en tom tennisbana i dag så tänker jag "hur kan vi få liv här?".

Bra anläggning
Han menar att anläggningen i Sösdala är fin med två bra grusbanor och ett trevligt klubbhus och att det vore trevligt att få igång en verksamhet där.
– Jag hoppas att alla tar chansen att komma och säga sin åsikt. Har man minsta lilla intresse så är det bara att dyka upp den 19:e juni. Vi gör ett sista försök nu för tennisen i Sösdala.

Tennismöte

Den 19:e juni hålls ett informationsmöte vid Hanåsvallen. Tennis kommer att erbjudas under årets fritidsläger tillsammans med en rad andra idrotter En sommartennisskola kommer att hållas under sommarlovets sista vecka.

Publicerad 01 June 2010 03:00