LEDAMÖTER. Tredje största partiet i Hässleholms kommun representeras i fullmäktige av från vänster Lennart Nilsson, Johan Kronquist, Michael Strömberg, Ulf Erlandsson, Patrik Jönsson, Jonny Dolkov, Harald Lind. Fattas på bilden gör Gunnel Bruhn och Ulf Berggren.
Foto: Maja Ögren Andersson.

LEDAMÖTER. Tredje största partiet i Hässleholms kommun representeras i fullmäktige av från vänster Lennart Nilsson, Johan Kronquist, Michael Strömberg, Ulf Erlandsson, Patrik Jönsson, Jonny Dolkov, Harald Lind. Fattas på bilden gör Gunnel Bruhn och Ulf Berggren. Foto: Maja Ögren Andersson.

Nio SD-ledamöter tar plats i fullmäktige

Här är deras hjärtefrågor

Av
Maja Ögren Andersson

HÄSSLEHOLM. Från fyra till nio mandat och det tredje största partiet. Sverigedemokraterna tog hem en jordskredsseger i kommunvalet i Hässleholm. Här är personerna som ska sitta på de nio stolarna i fullmäktige. Här är frågorna som de brinner för. Anmärkningsvärt är att ingen av ledamöterna tar upp frågor som de gick till val på nämligen invandrar- och flyktingfrågor samt frågor som rör den växande kriminaliteten

Lennart Nilsson, 56, industriarbetare:
-Bostadsfrågor är viktiga för mig. Och bättre planering av industriområden.

Johan Kronquist, 31, anläggare:
-Miljöfrågor. Bevara våra strövområden T4 och Hovdala. Håll Finjasjön i bra skick. Ingen vindkraft på land utan i havet.

Michael Strömberg, 36, industriarbetare:
-Arbetsfrågor. Fackförbunden ska inte syssla med partipolitisk indoktrinering vilket nu är fallet.

Ulf Erlandsson, 39, egen företagare:
-Landsbygdsfrågor. Närproducerat och svenskt ska serveras på skolor och i äldreomsorg. Inga antibiotikabehandlade livsmedel.

Patrik Jönsson, 37, eldriftledare:
-Trygghetsfrågor, både riks och lokalt. Att närakuten i Hässleholm ska hållas öppen dygnet runt. Det ska jag jobba för i regionen.

Jonny Dolkov, 48, vaktmästare:
-Landsbygdsfrågor. Skolorna ska finnas kvar, mindre klasser. Transportera barn från stora skolor till de mindre på landsbygden.

Harald Lind, 69, pensionär och bussförare:
-Trafikfrågor. Plocka väck en del av guppen. Gör om farliga korsningar och utfarter. Det finns alldeles för många sådana i kommunen.

Fattas i enkäten gör Gunnel Bruhn, 64, pensionär och Ulf Berggren, 39, anläggningsarbetare.
Maja Ögren Andersson

Publicerad 01 October 2010 09:39