VIKTIGAST. För många är hälsan betydligt viktigare än pengar. Foto: Colourbox

VIKTIGAST. För många är hälsan betydligt viktigare än pengar. Foto: Colourbox

Svensken vill ge bort pengavinsten

Hälsa viktigare än pengar när folket får välja

Av
Sarah Bernshed

Sarah Bernshed

DRÖMMAR. Svenskens högsta dröm är att nära och kära ska få leva ett långt och friskt liv. Men många drömmer också om pengar - som vi kanske något överraskande gärna vill ge bort.

Detta enligt årets Drömbarometerundersökning från Svenska Spel.
– Det är underbart att drömmen om god hälsa för våra nära ligger i topp i år. Kanske har vi blivit mer osjälviska efter den lågkonjunktur som varit, säger Birgitta Bosell-Biström, varumärkeschef på Lotto vid Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Mer generösa
Hela 52% av de tillfrågade i undersökningen säger att de vill ge bort pengar till sina närmaste om de vinner en större summa på Lotto.
– Undersökningen visar tydligt att vi inte sätter oss själva i första rummet. Vi drömmer mindre om jobb och karriär än ifjol och mer om att hitta kärleken. En trolig orsak är att konjunkturen börjar vända, då kan vi slappna av och tänka mindre på försörjning och mer på andra, tror Birgitta Bosell-Biström.

Mer positivt
Resultatet av förra årets undersökning visade att svenskarna främst drömmer om pengar, men i år är det alltså hoppet om ett långt och friskt liv som toppar drömlistan. Dessutom ser svensken mer positivt på sina drömmar.

Drömbarometern är en årligen återkommande kartläggning av svenska folkets drömmar som Lotto/Svenska Spel gör genom Sifo.

5 i topp - svenskarnas högsta drömmar

1. Ett långt, friskt liv för sina nära och kära 2. Ett långt friskt liv för sig själv 3. Ekonomiskt oberoende 4. Vinna pengar 5. Hitta kärleken Källa: Svenska Spel

Publicerad 23 November 2010 03:00