ENTREPRENÖR.

ENTREPRENÖR. "Drömmen är att tjäna pengar på det man tycker är roligt att göra" säger Johan Cederholm. FOTO: HELENE NORDGREN

Hallå där Johan Cederholm i Vinslöv...

Av
Helene Nordgren

…vad håller du på med?

– Jag har nyligen startat ett filmproduktionsbolag med min tidigare klassskamrat Mikael Berglund från Blekinge Tekniska Högskola. Vi gick båda på en medieutbildning och lärde oss att producera film.

Vilka filmjobb har ni gjort?
– Vi har producerat flera musikvideos och nu har vi en reklamfilm på gång.

Drömjobbet?
– Det är att göra helt egna spelfilmer, allt från manus till redigering. Det är så kul att komma på en idé och se hur den växer fram.

Förebilder?
– Det finns så många. Svårt att säga någon. En film som vi är nyfikna på är den norska filmen ”Trolljegeren” som precis haft premiär i Norge. Det är en sådan film som man önskar att man själv kommit på att göra.

Görs det bättre film i Norge och Danmark?
– De vågar satsa mer på udda idéer. Sverige verkar ha fastnat i kriminalträsket. Men filmen ”Låt den rätta komma in” är ett steg i rätt riktning.

Nästa projekt?
– Efter vi slutfört pågående jobb ska vi producera en kortfilm, manus är klart. Vår första novellfilm ”Recúrrens” , som betyder den som återvänder, är nyligen skickad till en finsk filmfestival samt till Göteborgs filmfestival.

Publicerad 11 December 2010 07:56