Skönt nu - men det kan göra ont imorgon. En av tre har nämligen skadat sig under självaste akten visar en undersökning. Foto: Colorbox

Skönt nu - men det kan göra ont imorgon. En av tre har nämligen skadat sig under självaste akten visar en undersökning. Foto: Colorbox

En av tre skadad av sex

"Sex is a risky business these days”

Av
Anders Sjölin

Anders Sjölin

SEX&SÅNT. Det kan gå hett till i sängkammaren, så hett att en av tre faktiskt skadat sig under självaste akten.

Love hurts, som gruppen Nasareth en gång i tiden konstaterat - det framgår av en undersökning som engelska Daily Mail har publicerat.
Enligt den har nämligen så många som var tredje engelsman skadat sig när de haft sex. Sträckningar är vanligast, men även ryggskador och brännskador från närkontakt med mattan förekommer ofta om man ska tro undersökningen.
Undersökningen är gjord med 1 000 engelsmän och från den kan man utläsa att fem procent av den vuxna befolkningen någon gång varit tvungen att ta ledigt från jobbet på grund av en sexrelaterad skada.
Nästan hälften sa sig inte ha upptäckt sin skada förrän dagen efter, eftersom de var så uppe i självaste akten att de inte noterat fadäsen vid skadetillfället.

Ser man till ställena som de tillfrågade sagt sig ha haft sex på är det kanske inte så konstigt att det gått åt helsike med sexet. Soffan, trappan, bilen och duschen listas som de fyra farligaste ställena att ha sex på. Att den mjuka soffan hamnar överst ska ha att göra med att det ofta finns glas, tallrikar och andra ömtåliga saker i närheten som kan krossas när det börjar hetta till rejält.

En talesman för företaget Phonepiggybank.com, som låg bakom undersökningen, konstaterar krasst:
– Sex is a risky business these days. Vi var överraskade att till och med ett sovrum kan vara så farligt för vissa människor. Vårt råd är att ta bort alla farliga objekt innan du börjar ha sex, och var försiktig när du väl har satt igång.

Från undersökningen:

De fem vanligaste skadorna: Sträckningar Skadad rygg Brännsår från mattor Nackspärr Istötta knän och armbågar Saker som oftast gick sönder under sexakten: Sängen Vin- och ölglas Ramar Stolar Tekoppar (ja, det är ju en engelsk undersökning…)

Publicerad 18 January 2011 12:00