SERVERAT. Gott och nyttigt på middagsbordet. Foto: ViktVäktarna

SERVERAT. Gott och nyttigt på middagsbordet. Foto: ViktVäktarna

Lax i gott sällskap

Laxfilé med risoniröra

Av
Redaktionen tema.redaktion@lokaltidningen.se

MAT. Förtjust i lax? Här en variant i ugn med lax i gott sällskap av bland annat squash och paprika.

Laxfilé med risoniröra

Ingredienser:
2 laxfiléer à 125 g
1 1/2 dl pasta t ex risoni
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk flytande margarin
1/2 squash
1 gul paprika
100 g färska champinjoner
2 schalottenlökar
1 dl fraiche max 5 %

Gör så här:
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form, strö över salt, peppar och ställ in i ugn, 225° cirka 15 minuter. Koka risoni i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på paketet. Skär squash, paprika och svamp i bitar, hacka löken grovt. Fräs löken så att den blir mjuk och lite genomskinlig i en stor kastrull. Blanda i squash, paprika och svamp. Låt fräsa på hög värme under omrörning i 4-5 minuter.

När risonin är klar, häll av vattnet och vänd ner risonin bland grönsakerna. Blanda i fraiche. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Servera med ruccolasallad och cocktailtomater.
Tips! Byt ut laxfilén mot kycklingfilé.

Receptet kommer från Viktväktarna, ProPoints värde/port: 12

Publicerad 18 January 2011 03:00