MANIFESTATION. Daud Khan är arrangör av en bokutställning på temat fred och mänskliga rättigheter. FOTO: PRIVAT

MANIFESTATION. Daud Khan är arrangör av en bokutställning på temat fred och mänskliga rättigheter. FOTO: PRIVAT

Fyra frågor till Daud Khan...

...från Islams Ahmadiyya Församling i Malmö.

Vad har du på gång?
- En stor bokutställning på temat fred och mänskliga rättigheter. Den finns på Hässleholms bibliotek den 2 till 3 februari. Den 7 och 8 februari finns den på biblioteket i Osby. Veckorna innan har man även hållit liknande bokutställningar i Höör och Kristianstad.

Vad är det för böcker?
- Det är böcker skrivna av Ahmadiyya Muslimska Samfundet som lyfter upp ämnen som fred, mänskliga rättigheter och vad islam egentligen är.

Varför valde ni just temat fred och mänskliga rättigheter?
- Vi valde temat bland annat som en reaktion mot självmordsbombarens dåd i Stockholm. Självmord är helt förbjudet inom islam. Koranen säger dessutom "...att för den som dödade en människa - för något annat än att ha (dödat) en människa eller för att ha skapat ofrid i landet - skall det vara som om han hade dödat hela mänskligheten, och för den som räddar ett liv, skall det vara som om han hade räddat hela mänsklighetens liv..." Kap:5, vers:33. Vårt motto är ”Kärlek till alla och hat mot ingen”. Vi vill leva i harmoni med andra och tror på religionsfrihet.

Vad är Ahmadiyya Muslimska Samfundet?
- Samfundet grundades i Indien år 1889 och finns nu världen över. Vi kämpar för att visa den sanna bilden av islam som är likvärdig med fred, jämställdhet, respekt, lojalitet och frihet. Sveriges första moské byggdes av Ahmdiyya Muslimska Samfundet i Göteborg och heter Nasir Moskén. Nuvarande huvudkontor ligger i London och samfundet har totalt ett medlemskap som överstiger tiotals miljoner.
 

 

Publicerad 30 January 2011 06:57