TÄVLING. Emma Petersson var den som anmälde systern, Sofie Cederholm till programmet och nu får båda vara med i tv. Foto: Paola Nordgren

TÄVLING. Emma Petersson var den som anmälde systern, Sofie Cederholm till programmet och nu får båda vara med i tv. Foto: Paola Nordgren

Hallå där Sofie Cederholm från Broby...

...just nu kändis på tv i programmet, Sveriges värsta bilförare.

Men är du en så dålig bilförare om du får säga det själv?
– Nej, det tycker jag verkligen inte. Jag blir lite stressad ibland när jag kör bara.

Hur hamnade du i programmet då?
– Det var min syster som mejlade in. Dagen efter ringde de upp mig och skrattade. Sedan berättade de att de hade fått ett underbart brev av min syster men de ville inte berätta vad det stod i det. Men jag ringer ju ofta min syster när jag har problem i trafiken. Och eftersom hon kör taxi så tycker hon att hon är bättre på att köra bil än jag.

Vad är det största problemet i trafiken?
– När jag ska ta mig från punkt a till punkt b är det inga problem. Det är mer om det är vägarbete och trångt eller om de dirigerar om trafiken. Då blir jag stressad, då blir det så ibland att jag går ur bilen och ber lastbilarna flytta sig eller ringer jag min syster.

Men att ta körkort var inga problem?
– Nej, det har jag haft i åtta år nu och det klarade jag på första försöket.

Hur känns det att vara med i ett program där man kan utses till Sveriges sämsta?
– Det var väldigt kul att vara med men det var samtidigt lite blandade känslor. Lite nervös är man ju för hur de har klippt ihop det. Men ju tidigare man åker ut desto bättre är man ju. Och första priset är en bil. Jag är nöjd med min insats även om jag kunde ha gjort vissa saker annorlunda. Men många saker i programmet var väldigt svåra.

Då får vi hoppas att du åker ut först, du vill inte avslöja hur det gick?
- Nej, men jag är nöjd med min insats.

Publicerad 30 January 2011 18:01