KONSTNÄR. Mattias Eliasson, framgångsrik tyringekonstnär, uppskattar tystnaden i naturen. Foto: Privat.

KONSTNÄR. Mattias Eliasson, framgångsrik tyringekonstnär, uppskattar tystnaden i naturen. Foto: Privat.

Mattias från Tyringe ställer ut på Liljevalchs

"Egentligen vill man ju bara därifrån..."

Av
Maja Ögren Andersson

TYRINGE.  –Min konst är nog mitt sätt att försöka sakta ner tiden och tänka efter lite. Det säger Mattias Eliasson, ung konstnär från Tyringe som har två av sina verk utställda på Liljevalchs vårsalong.

Själv tar han uppmärksamheten med Liljevalchs minst sagt odramatisk.
-Det är så klart väldigt kul att få komma med när man har sökt och tacksam över att 50 000 besökare ser något som jag har gjort i min källare. Faktum kvarstår dock att sammanhanget är märkligt och opersonligt. Det är extremt mycket människor och man vill ju egentligen bara därifrån…

Bygge av pinnar
Mattias är 28 år och gick i skola i både Tyringe och Hässleholm innan han 2003 började sin konstnärsutbildning. Idag går Mattias på konsthögskola i Amsterdam.
-Jag trivs bra här. Jag tecknar och bygger en del hängande skulpturer. Just nu har jag samlat mängder av pinnar som jag ska försöka bygga ett hus av där jag kan sälja soppa och visa videos.
-Överallt ska allting gå så fort och alla är stressade. Jag förstår inte riktigt vad det är som ska hinnas med. Amsterdam är en bra stad, det känns som det är ett sansat tempo, man kan finna ro och få vara ifred även om man bor centralt.

Uppskattar naturen
Var som är hemma vet han inte riktigt. Är ganska ofta i Malmö, men uppskattar naturen och tystnaden i naturen utanför Tyringe där hans pappa bor.
Mattias har deltagit i flera grupputställningar i Malmö och Lund. I oktober hade han en separatarutställning på galleri KRSVC i Malmö.
-Jag gillar sammanhang när man jobbar med människor man känner och tycker bra om, säger han.
 

 

VÅRSALONGEN. Ett av de verk Mattias ställer ut på Liljevalchs vårsalong. Foto: Privat.

VÅRSALONGEN. Ett av de verk Mattias ställer ut på Liljevalchs vårsalong. Foto: Privat.

Publicerad 13 February 2011 09:49