Fredrik Widmark som är klubbchef för Skyrups GK är nöjd med att klubbens satsning har gett utdelning i form av fler medlemmar och ökat antal greenfeespelare. Foto: Helene Nordgren

Fredrik Widmark som är klubbchef för Skyrups GK är nöjd med att klubbens satsning har gett utdelning i form av fler medlemmar och ökat antal greenfeespelare. Foto: Helene Nordgren

Skyrups GK kör så det ryker

Av
Helene Nordgren

GOLF. Den regniga sommarsäsongen har varit tuff för många golfklubbar i södra Sverige. Flera har tvingats stänga och intäkterna från gästspelare har minskat. Golfklubben i Skyrup går dock mot strömmen.

- Skånska golfklubbar har i snitt fått minskade intäkter med 15 procent från greenfeespelare i år. Vi har däremot ökat från 4 000 till 7 000 gästspelare, säger en nöjd Fredrik Widmark som är klubbchef i Skyrups GK sedan ett år tillbaka.
-Banan har varit i kanonskick under året men vi har också satsat mycket på förbättringar som har gett bra resultat. Framförallt har greener och fairways fått ett rejält lyft. Vår greenkeeper Mats Johnssons hårda arbete har gett resultat.

Golfanläggningen som har 18 hål och ett övningsområde med 6 korthål har klarat sommarens ihärdiga regnande väl.
- Vi lider självklart av det dåliga vädret men vi har klarat av att ta emot den mängden regn bättre än tidigare.

Klubben som startades för tre år sedan efter att den tidigare klubben Hässleholms GK gått i konkurs har numera cirka 600 medlemmar och har i år fått mer än 100 nya fullvärdiga medlemmar.
- Det är vi jättenöjda med. Det är ett bevis på att vi satsar på rätt saker och att golfbanan är i gott skick.

Skyrups GK ägs numera av ett aktiebolag med tolv delägare.
-Ett privat ägande ger kortare beslutsvägar och en mer tydlig ledning, säger Widmark som är en av delägarna.

Widmark som varit golfproffs under 13 år och bland annat vunnit på European Challenge Tour tre gånger saknar inte tävlandet.
- Jag tänker inte på det. När jag gör något är jag fokuserad till hundra procent. Nu är det detta som gäller.

Till hösten kommer klubben att lägga extra kraft på sina nybörjare.
- Det är viktigt att nya spelare får fortsatt hjälp så att de kommer vidare. Golfen blir mycket roligare om man kan förbättra sitt spel. Alla har en utvecklingspotential och det är det som är så härligt med sporten.

PERSONLIGT:
Namn: Fredrik Widmark.
Ålder: 35 år.
Gör: Klubbchef och delägare i Skyrups GK.
Uppväxt: I Tyringe.
Bor nu: I Hässleholm.
Familj: Makan Linda, döttrarna Olivia och Linnéa.
Hole in one: Två gånger. "Var på väg att ge upp,  men 2002 hände det i Genéve. Några år senare även i Åhus under en träning".
Drömbana: Augusta National där US Masters spelas. "Har ännu inte spelat där men hoppas det blir av någon gång. Den är fräck och mytomspunnen".
Hobby: Spelar fotboll i Tyringe.
 
 

Publicerad 01 October 2011 09:50