Lars Härstedt Salmonson hoppas på en golfrunda till helgen. Foto: Helene Nordgren

Lars Härstedt Salmonson hoppas på en golfrunda till helgen. Foto: Helene Nordgren

Helgkollen med Lars Härstedt Salmonson...

Av
Helene Nordgren

...kulturchef i Hässleholm.

Vad ska du göra till helgen?
- Jag är en ivrig golfspelare. Spelar gärna på vintern om det är möjligt. Jag är ju utbildad musiker så det blir nog en hel del musicerande också. Jag och min hustru spelar gärna ihop. Vi spelar båda fagott.

Hur ser din drömhelg ut?
- Det är när jag har möjlighet att delta i något kulturevenemang. Antingen att jag spelar själv, eller som besökare på en konstutställning, teater eller konsert.

Favorithelgmat?
- Lamm. Det äter vi ofta. Gärna grillat med god potatis, rotsaker och ett gott rött vin. Med trevligt sällskap så har man sedan den perfekta middagen.

Favoritsnack?
- Getost i alla former. Jag och min fru älskar Frankrike och är där ofta och njuter av ostarna. Men Spanien har också helt fantastiska ostar. De ska vara vällagrade och rätt tempererade. Ska vi äta dem på kvällen tar vi fram dem på morgonen.

Film du rekommenderar?
- Är väldigt förtjust i Ingmar Bergman och Fellinis filmer. Men även science fiction och spaghettiwestern-filmer. Det finns många som är bra.

Bok?
- Just nu läser jag Steve Jobs ”En Biografi”. Vet inte om jag kan rekommendera den….det gäller att man är datorintresserad. Ur boksidorna stiger det fram en genialisk sociopat av stora mått. Det är intressant att läsa om hans drivkraft och vilja att designa något nytt till form och innehåll. En fantastisk innovatör med en del baksidor…. En bok som var riktigt bra var ”Maos siste dansare” av Li Cunxin.
 

Publicerad 20 January 2012 08:55