Jenny Skavlan, Susanne Thorson, Peter Magnusson och David Hellenius är alla med i nya filmen ”En gång i Phuket”. Foto: Patrick Brown

Jenny Skavlan, Susanne Thorson, Peter Magnusson och David Hellenius är alla med i nya filmen ”En gång i Phuket”. Foto: Patrick Brown

Medelålderskris i Thailand

Peter Magnusson aktuell med ny film

FILM. I Peter Magnussons nya film ”En gång i Phuket” får vi följa Sven som livskrisar och försöker förvekliga en gammal författardröm. Han väljer, liksom många svenskar, att bege sig till Thailand och Phuket. På plats blir inte allt så enkelt. Det är två kvinnor som fångar hans uppmärksamhet och tid från hans skrivande.

I huvudrollerna finns Peter Magnusson och Susanne Thorson.
Har ni själva drömmar om att göra något helt annat?
- Jag kan inte tänka mig något roligare än det här och jag har velat göra film sedan jag var liten men visst dyker det upp tankar om att utbilda mig till marinbiolog eller psykolog. Eller varför inte lära mig spanska ordentligt så jag kan åka runt i Uruguay. Det fina med det här yrket är att man kan hitta på vad som helst, sedan gäller det i och för sig att få med andra på tåget men tills någon säger ”stopp nu räcker det” kommer jag att hålla på, säger Peter.
- Jag har nog fått en släng av den sjukan från Peter. Någon dag i månaden funderar man på andra yrken men det är nog mest sunt, det betyder att man inte ruttnat helt. Visst hade det varit skönt med tryggare yrken och veta var pengarna kommer ifrån varje månad men samtidigt är skådespelare något som jag velat bli sedan jag var liten, säger Susanne.

Ny film
Filmen utspelar sig i Thailand men det var inte helt givet från början.
- Jag skrev inte med Thailand i tankarna från början, var den utspelade sig då vill jag inte säga eftersom det kan bli en ny film. Thailand passar ändå bra eftersom en halv miljon svenskar åker dit varje år och det är verkligen en kontrast till det vi har i Sverige och jag gillar verkligen landet men jag skulle aldrig vilja bo där själv, jag skulle bli alldeles för rastlös, säger Peter.
- Jag hade aldrig varit där innan inspelningen det var en häftig upplevelse både att vara där så länge och att få chans att jobba där, säger Susanne.
- Det var ju hur mysigt som helst att vara där, hellre det än att filma två veckor i Sverige i februari, säger Peter.
Peter Magnusson skriver ständigt på nya projekt men det är filmen som han vill satsa på.
- Det är något med att skriva något som har en början, en mitt och ett slut. Jag har svårt att engagera mig i en serie som pågår säsong efter säsong. Efter fyrtio avsnitt tröttnar jag oavsett hur välskriven den är. Jag kommer säkert att dyka upp i tv och i sketcher men film är roligare än det mesta.
Markoolio nämnde att han ville jobba med dig i intervju nyligen.
- Gjorde han det. Han har sagt det i varenda intervju i tre år snart, jag ska göra något med honom, vetefan när bara, skrattar Peter.

Susanne självklar
Det är första gången Susanne och Peter arbetar ihop men Peters gamla parhäst David Hellenius finns med i filmen.
- Jag hade inte någon i tankar när jag skrev. David är bra på att göra skruvade karaktärer och jag blir bättre av att spela mot David. Man ska utvecklas hela tiden men lite lagom mycket, säger Peter med glimten i ögat.
- Jag hade inte mig själv som huvudrollsinnehavare heller från början men filmen är väldigt mycket min humor så det låg väldigt nära till hands.
Var Susanne självklar som Anja?
- När jag såg henne visste jag det. Hon har allt det där som en tjej jag gillar har, säger Peter och listar en lång rad av egenskaper.
- Efter min provspelning var jag jättenervös, jag var tvungen att göra den tidigt en morgon med ganska hård tidspress så jag var rädd att det gått åt skogen, men jag fick rollen och blev superglad, säger Susanne.

”En gång i Phuket” har biopremiär 3 februari.


Susanne Thorson spelar Anja, en tjej som fångar Peter magnusson uppmärksamhet i filmen ”En gång i Phuket”. Foto: Patrick Brown

Susanne Thorson spelar Anja, en tjej som fångar Peter magnusson uppmärksamhet i filmen ”En gång i Phuket”. Foto: Patrick Brown

Peter Magnusson, Jenny Skavlan och David Hellenius på plats i Thailand. Foto:Patrick Brown

Peter Magnusson, Jenny Skavlan och David Hellenius på plats i Thailand. Foto:Patrick Brown

Publicerad 30 January 2012 07:00