Gratinerad fläskfilé

Av
Viktväktarna

MAT. Gratinerad fläskfilé med ost och tomat.
INGREDIENSER
4 portioner
ProPoints värde/port: 10

500 g fläskfilé
1 msk margarin
2 dl ris
1-2 dl grädde
8 styck 2 x 2 cm tjocka ostkuber, typ Greve
Tomatconcassé
1/2 lök
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1/2-1 tsk timjan
1 lagerblad

Gör så här: Skär filén i 8 bitar, platta ut dem. Krydda med salt och peppar. Bryn i stekpanna tills de fått fin färg. Lägg sedan över dem i en ugnsform. Koka riset. Hacka löken grovt och bryn den. Tillsätt tomatkross och kryddor. Koka ihop concassén ca 10–15 minuter utan lock tills den håller ihop.
Häll grädden runt köttet och lägg en ostkub på varje köttbit. Bred concassén över köttet och osten. Gratinera i ugn 250º ca 10 minuter. Servera med ris och sallad.

Publicerad 09 January 2013 12:00