Hett möte mellan Hässleholms IF och Helsingborgs IF. Foto: Privat

Hett möte mellan Hässleholms IF och Helsingborgs IF. Foto: Privat

Spännande fotbollscup i Hässleholm

HÄSSLEHOLM. För 55:e gången har det spelats fotbollscup i Hässleholms IF:s regi  med 237 lag från hela Skåne och delar av Blekinge, Halland och Småland. En av södra Sveriges största inomhusturneringar, räknar man med herr och dam-seniorer så är cupen uppe i 317 lag. Finaldag för alla ungdomslag var det den 6 januari.

Till nästa gång är målsättningen ännu högre det vill säga att få med fler lag i alla
åldersklasser så fler kan vara med, men med begränsningen till 28 lag/åldersgrupp i ungdomscupen för att dagarna inte ska bli för långa.
Många lokala lag deltog, till exempel  Vittsjö som hade lag i stort sett alla åldersklasser,  men även Tyringe, Osby, Vinslöv, Knislinge, Sösdala, Broby med flera har lag i turneringen vilket är viktigt för cupens prägel, tycker arrangören, Hässleholms IF.
Även elitlagen som Malmö FF, Mjällby AIF och Helsingborgs IF var med i turneringen.
Finaldagen, med alla ungdomsklasser från 10 år till 16 , blev välbesökt med många åskådare. Hässleholms IF hade hela 8 lag som kvalificerade sig till semifinal efter många tuffa matcher i gruppspel och kvartsfinale.
Osby och Knislinge har spelat mycket bra fotboll under slutspelet och även IFK Hässleholm som fick med tre lag till finaldagen med både heta derbyn och spännande matcher mot både Knislinge och Mjällby AIF.
 

Finallagen samt resultat
P02
Hässleholms IF 1 - IFK Hässleholm svart/gul   2-1
P01
Hässleholms IF 1 - Hässleholms IF 2   3-2
P00
IFK Osby 2 - Helsingborgs IF 1   2-1
P99
Helsingborgs IF 1 - IFK Knislinge 1   3-2
P98
Hässleholms IF 2 - Eslövs BK   4-3
P97
Lunds SK - Asarums IF 1   0-2

Publicerad 15 January 2013 09:53