Emil Sandung tycker att man ska våga satsa på underhållningsbranschen även om konkurrensen är stenhård. Foto: Privat

Emil Sandung tycker att man ska våga satsa på underhållningsbranschen även om konkurrensen är stenhård. Foto: Privat

Musikalelev ny het bloggare i Markaryd

Av
Maja Ögren Andersson

MARKARYD. Emil Sandung heter en av Markaryds nya och heta bloggare. Elev på Markaryds folkhögskola, show- och musikallinjen. Emil har bland annat deltagit i en deltävling till Svensktoppen, medverkat  i Kulturkalaset i Göteborg 2012 och provat på att ta sig till X Factor, men räckte inte ända fram. Nu satsar han på att bli musikalartist.

På bloggen vill han inspirera unga som vill bli något inom sång, dans och teater. Konkurrensen är tuff, men det finns ändå ett behov av duktiga artister så det är bara att ge järnet.
Emil vill inte bara inspirera. Han vill också ge alla som alla bloggbesökare en inblick hur det kan se ut bakom kulisserna vid en produktion.
– Där råder ett mer eller mindre organiserat kaos. Alla vet sin plats, även om det inte ser ut så. Koreografin är lika viktig bakom som på scenen. 

 Ett inlägg på Emils blogg kan illustrera: ”Sätta ljud har jag gjort innan, men ljus är något nytt. Det går till så här. Man går på scen å gör sin dans eller  sång å bryter tekniken å vill köra om i tp en timme om man har tur och inte som igår…Först paus vid klockan 16 i 20 minuter, dock blev det en timmes paus för en huvudsäkring hade gått samt en av lamporna. Senare färdiga med Aida, då hade det gått 3,5 timmar.”

 I maj har Emil gått färdigt den ettåriga utbildningen. Planen är att fortsätta att utbilda sig. Hans verkliga dröm är att en gång få stå på Scandinaviums scen. Innan han når så långt så skulle han nöja sig med att få ett underhållningsjobb hos ett resebolag.
Han ger högsta betyg till utbildningen på folkhögskolan
– Kompetenta lärare och mycket fina kompisar. Är jätteglad över att jag kom in här. Just nu kör vi årets Vinterrey som håller på till och med den den 27 januari.
 

Publicerad 22 January 2013 09:22