"Ica-Paul" Tilly, numera också producent till thrillern "The Stranger Inside". Foto: Marcus Carlsson

Paul Tilly producent bakom ny thriller

Av
Maja Ögren Andersson

OSBY. Paul Tilly, skådespelare från Osby, har producerat sin första spelfilm tillsammans med två danska vänner. Den ena, bästa vännen Michael Aoun, är också han uppvuxen i Osby. Filmen, en psykologisk thriller har en rad kända skådespelare i rollistan.

Filmen presenteras i samband med Filmfestivalen i Berlin i februari där trion hoppas hitta distributörer.
– Vi har i flera år snackat om att göra spelfilm. När vi träffade manusförfattaren Adam Neutzsky-Wulff i Köpenhamn som hade ett manus liggande bestämde vi oss. Innan vi dess hade Adam haft kontakt med flera filmbolag, bland annat Nordisk Film, men inte kommit till skott.
- Vi bestämde oss för att satsa på independent-film, bildade aktiebolag, sålde andelar och fick ihop fem miljoner . Den 28:e november 2011 började vi spela in få Mallorca.

"The Stranger Inside" heter produktionen med William Baldwin i den manliga huvudrollen som psykiater, i filmen gift med en känd skådespelerska spelad av Estella Warren. Bland övriga skådisar kan nämnas Sarah Butler, Jeffrey Pierce, svenska Hollywood-exporten Katia Winter och danska Kim Bodnia.
I filmen kidnappas den kända skådespelerskan, tillbringar en fasansfull vecka med kidnapparen. Efter några månader i psykvård för sitt trauma, åker hon och maken till en ö i Medelhavet för att vila upp sig och få tid för varandra. Redan första natten får de besök av en ung kvinnlig back-packer vars pojkvän fallit från en klippa och dött. Hon flyttar in hos paret och sedan...

– ...blir det vansinnigt spännande, intygar Paul. Fem miljoner kronor är naturligtvis en lågbudgetfilm, men vi är otroligt nöjda med resultatet. Vi har varit ett litet filmteam och alla har slitit extremt hårt. Filmen ser tio gången dyrare ut än vad den är och danskarna är ju kända för att kunna producera bra film.

Långt ifrån ICA:s reklamfilm där du har blivit en omtyckt profil?
– Jo då, så långt man kan komma.

Paul Tilly har gjort också sig känd genom en rad produktioner, bland annat "Pippirull" i P3, "Hem till Midgård" i TV4, "Golfmagasinet" och "När och Fjärran" i TV4. Han har även erfarenhet från standup och 2010-2011 drev han klubben Glasklar Humor i Malmö.Den som vågar kan kika på ett avsnitt ur den nyproducerade filmen på www.dramadeluxe.com
 

Publicerad 22 January 2013 09:00