Kommunalrådet Urban Widmark (M) i Hässleholm avgår

HÄSSLEHOLM. Urban Widmark (M) meddelar idag att han lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Hässleholms kommun från och med söndagen den 3 februari.  - Hässleholm behöver en ny politisk majoritet, säger Urban Widmark.

- Det har varit en turbulent tid för politiken i Hässleholm de senaste månaderna och en mängd samverkande faktorer har lett fram till mitt beslut. Efter socialdemokraternas utspel i helgen om handlingsförlamning och bristande styrfart blev det uppenbart att något måste förändras. Den politiska situationen är ohållbar och jag träder därför åt sidan för att en ny majoritet ska kunna byggas.
- Anledningen till att jag engagerade mig i politiken är att jag har en vision och en målsättning att utveckla Hässleholms kommun. Därför valde jag också kommunen framför riksdagen 2006. Jag har fortfarande många idéer för framtidens Hässleholm, och jag och moderaterna vill ta ett politiskt ansvar. Men jag kan konstatera att det på grund av minoritetsstyret inte längre finns förutsättningar för mig att arbeta konstruktivt och driva Hässleholm framåt. Av det skälet har jag nu tagit beslutet att lämna posten som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd från och med söndagen den 3 februari, säger Widmark i ett pressmeddelande.

Publicerad 28 January 2013 16:29