Kvartetten som satsar tillsammans från vänster Eva, Marie, Yvonne och Anne. Foto: Maja Ögren Andersson

Kvartetten som satsar tillsammans från vänster Eva, Marie, Yvonne och Anne. Foto: Maja Ögren Andersson

Kvinnliga företagare samarbetar för hela människan

Av
Maja Ögren Andersson

HÄSSLEHOLM. Fyra kvinnor som jobbar med helhetssyn på människan har bestämt sig för jobba tillsammans för att nå så många som möjligt. MEYA heter gruppen och bokstäverna är initialerna på kvinnornas förnamn, Marie, Eva, Yvonne och Anne.

Det är just genom det egna företagandet som kvinnorna har lärt känna varandra. Alla tangerar varandras områden, men istället för att konkurrera har de valt att samarbeta.
 – Alla ser vi till helhetshälsa. Vi tycker det är viktigt att se till hela människan. Allt hänger samman. Mår vi dåligt psykiskt mår vi också dåligt fysiskt. För oss alla fyra är det viktigt att gå till roten med det som kan yttra sig som ohälsa, säger Eva Frid, en av initiativtagarna till samarbetet.

En kall januarikväll bjuder kvartetten in till möte. Det är andra gången allmänheten hälsas välkommen. Meningen är att kvällarna ska bli träffpunkter utformat som forum där de som vill kan få prata om och diskutera livsfrågor. 
Kvällen inleds med att de fyra kvinnorna presenterar sig och sin verksamhet. 
Eva, journalist, författare, mental tränare och livscoach.
Anne Åström, bland annat massör, kostrådgivare, kinesiolog, samtalsterapeut samt rytmisk rörelseinstruktör.
Marie Olofsson med healing, polaritetsterapi, meditativa kurser och sorgbearbetning på sin agenda och Yvonne Roobol, samtalsterapeut, bildterapeut, kinesiolog, massör och djurkommunikatör. 

Redan under presentationen ställs det många frågor. Vad är polaritetsterapi? Rörelse- och rytm? Vad kan det vara bra för? Några minuter ägnas åt fenomenet gå-stol för småbarn. Nyttigt? Eller kan det rent av hämma den naturliga utvecklingen?
Rubriken för kvällen lyder alltså  ”Frågor för förändring” och det är Eva som håller i trådarna. Deltagarna ska bestämma sig den förändring de vill göra och sedan ställa sig ett antal frågor. Och hur kan man tänka och göra för att slippa känna sig som offer för omständigheterna?  Glädje och allvar blandas, men skratten blir många. 

Yvonne berättar om den gången de träffades på Verumsgården för att smida planer för framtiden.
– Vi hade så roligt och skrattade så mycket att damen som satt vid bordet bredvid  oss tackade så väldigt mycket för underhållningen innan hon gick. Att skratta är viktigt. Det frigör mycket inom oss.
Nästa träff blir den 6 mars på Friskvårdshuset. Då ska det handla om rytmisk rörelseträning.

Publicerad 29 January 2013 08:39