Michael Wegner, bowlingtränare, är nöjd med att två landslagspelare coachar vid helgens träningsläger i Turbanhallen. Foto: Helene Nordgren

Michael Wegner, bowlingtränare, är nöjd med att två landslagspelare coachar vid helgens träningsläger i Turbanhallen. Foto: Helene Nordgren

Elitspelare coachar BK:

59

Av
Helene Nordgren

BOWLING. Landslagsspelarna Martin Larsen och Robert Andersson kommer till Hässleholm och Turbanhallen till helgen för att träna de bästa spelarna i klubbarna BK 59, Tollarp BK och BK Frigg i Perstorp.
– Det är ovanligt att vi får chansen att ha så bra tränare vid ett läger, säger BK 59:ans Michael Wegner.

Martin Larsen, 35, som spelar för storklubben Team Pergamon, Partille, har utsetts till årets bowlare hela tre gånger av Svenska bowlingförbundet. I december väntar VM i Abu Dhabi.

Robert Andersson, 33, från Eskilstuna spelar också för Team Pergamon. Han har bland annat erövrat ett VM-guld i 2-manna i par med Martin Larsen. Även han deltar vid årets VM.

Första gången

Drygt 25 spelare samt tränare från de tre klubbarna deltar vid lägret i Turbanhallen i helgen, den 6-7 september.
– Det är första gången vi kör den här typen av träningsläger, men vi hoppas att det blir något vi kan arrangera varje år i fortsättningen.

Deltagarna kommer att drillas både med teoretiska som praktiska övningar.

Duktig pedagog

– Martin är grym på att veta vad man kan göra med ett klot och hur man bemästrar olika banor med olika oljeprofiler. Robban är en duktig pedagog och tränare. Det är jättekul att båda kunde komma till lilla Hässleholm. Martin är på väg hem från en tävling i USA och Robban har varit i Hongkong, säger Wegner som själv nyss kom hem från U21VM i Hongkong med döttrarna Jenny och Cajsa som deltog i det svenska laget tillsammans med Annie Thorell och Ida Antonsson.

Tredje plats

Laget tog totalt åtta medaljer, två guld, ett silver och fem brons.

Jenny Wegner tog tre medaljer och placerade sig på tredje plats i master och sjätte plats i individuella.

VM i siktet

Cajsa Wegner, 16 år, som var yngsta deltagare vid tävlingarna i Hongkong kom på trettonde plats i individuella.

Hon satsar närmast på junior EM i Leipzig och storasyster Jenny har siktet inställt på Europacupen på Island och VM i Abu Dhabi i december.
– Det finns mycket pengar inom bowlingsporten i Asien. Det är därför det oftast blir spel i den hörnan, säger Michael Wegner.

Publicerad 03 September 2014 10:44