Dan Olofsson och Anders Karlsson, HIF ser fram emot några heta derby mot Patrik Lennartssons IFK. Foto: Paola Nordgren

Dan Olofsson och Anders Karlsson, HIF ser fram emot några heta derby mot Patrik Lennartssons IFK. Foto: Paola Nordgren

Nosaby, IFK och HIF i samma serie

FOTBOLL. Om drygt två månader drar fotbollssäsongen igång och i årets division 2 väntar ordentliga derbyn när Hässleholmslagen ska göra upp om vem som är bäst i stan. Även Nosaby IF kommer att vara med och fajtas i samma serie.
– Ja, lite rivalitet kommer det helt klart att bli. Men det är något som sporrar oss. Konkurrens är alltid bra. Samtidigt är Hässleholms IF inte mer konkurrenter än Nosaby eller Rosengård. Men självklart är det lite mer spänning runt ett derby, säger Patrik Lennartsson, tränare IFK Hässleholm.
Och Ander Karlsson, tränare i Häsleholms IF håller med.

Prestigefyllda möten

– Ja, spelarna taggas av det här så vi hoppas såklart på heta derbyn med mycket publik. Samtidigt ligger det ju också en hel del prestige i de här mötena. Men det var jämna matcher sist vi möttes i division 3.
Preliminärt är första derbyt satt till den 1 maj. Exakta datum kommer att spikas längre fram. Men som den gamla traditionen säger så har HIF varit laget i väster och IFK laget i öster. Och när de i år gör upp på Österås idrottsplats kommer förmodligen publiken att hålla hårt på sina två läger.
– Ja, det blir ju lite så. Det är två anrika föreningar som funnits länge och som båda varit uppe i näst högsta serien. Man har följt sitt lag länge och håller på sin förening. Det finns ju lite fotbollskultur i stan och det är kul. Att vi sedan spelar i samma serie hoppas vi såklart kan öka intresset ytterligare, säger Patrik Lennnartsson och fortsätter;
– Sedan ligger ju Kristianstad nära också och Nosaby blir kanske inte samma derbykänsla men det är roligt att möta dessa lag också. Vi möter FC Rosengård i premiären den 11 april och de var favoriter i fjol så det blir tufft från första början. Vi har ett nästan intakt lag från ifjol, vi har bara två som lämnat och vi har nygammal målvakt, Krenar Ejupi som haft ett uppehåll men tränat lite med Kristianstad FF det senaste året. Så vi har ett ungt lag som jag tror på. Jag hade gärna fyllt på med någon spelare till men vi får se. Målet är att etablera oss i mitten och slippa ligga och fajtas i botten.

Tränare fullt ut

Anders Karlsson tar också steget ut från planen och kommer inte att vara spelande tränare den här säsongen, utan ägnar sig helt åt att leda laget. Premiären för IFK blir mot FK Prespa Birlik.
– Vi kommer att jobba vidare som vi gjort tidigare och har förstärkt med Kristoffer Ekelund från Kristianstad FF och Alexander Wilson från Höör. Och ser fram emot säsongen.

Publicerad 19 January 2015 10:00