Malin Fredriksson, Anna Renud och Filip Hällefors är initiativtagare och arrangörer av konserterna i Röda salongen den 7 mars. Foto: Helene Nordgren

Malin Fredriksson, Anna Renud och Filip Hällefors är initiativtagare och arrangörer av konserterna i Röda salongen den 7 mars. Foto: Helene Nordgren

Tribute till Björn & Benny på G

Av
Helene Nordgren

HÄSSLEHOLM. – Voulez vooous, voulez vooous. Körssången rungar ut med kraft från aulan på Västerskolan.

Det är Önskekören som är i full färd med att öva in låtar inför en Björn och Benny-tribute i Röda salongen på kulturhuset.

Arrangörer är Malin Fredriksson, Anna Renud och Filip Hällefors. De båda sistnämnda är eventkoordinatorerna som arrangerade julfirandet 2014 i Hässleholms centrum tillsammans med Hesslecity. Båda kommer att medverka vid konserten med körsång och Anna Renud deltar även som sångsolist.

En väntad baby med nedkomst i mitten på februari utgör inget hinder tycker hon.
– Farmor och mormor är redan bokade som barnvakter under de båda konserten den 7 mars.

Malin Fredriksson är körledare vid de planerade konserterna som ska innehålla ett axplock ur Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikaler och musik. Allt ifrån Chess, Kristina från Duvemåla till Mamma Mia.
– Vi har alla tre ett stort intresse för svenska musikaler så det kändes naturligt att göra en Björn och Benny-tribute, säger Filip Hällefors.

Närmare 80 personer är med på scen. Hässleholms stadsmusikkår deltar, liksom den 18 personer starka Önskekören.

Musikalisk historia

Marianne Mörck vid Malmö Opera guidar publiken som konferencier genom Björn och Bennys musikaliska historia.

Övriga sångsolister blir Kristina Hahne, musikalartist som var med i Allt eller inget (Full Monty) på Hässleholm kulturhus, Johan Wikström som hade huvudrollen i Dracula på Kristianstads teater samt Johan Hwatz även han musikalartist som bland annat medverkat som en av huvudrollsinnehavarna i Little shop of Horrors på Kristianstads teater.
– Det blir mycket att fixa med när så många personer ska befinna sig på scenen. Dagens repetition är den första och det känns bra att vara igång, säger Malin Fredriksson.

Marianne Mörck har uppdraget som konferencier vid de båda konserterna. Foto: Peter Mörck

Marianne Mörck har uppdraget som konferencier vid de båda konserterna. Foto: Peter Mörck

Håller ner priset

Större delen av alla sångnummer framförs på svenska. Vid första repet för året delas det ut notblad och sångerna provsjungs av kören.

Cirka hälften av biljetterna till de båda konserten är redan sålda.
– Vi har valt att sälja biljetterna själva för att kunna hålla biljettpriserna nere. Enklast är att boka genom vår mailadress; biljetter.bokning@hotmail.com, säger Filip Hällefors.

Publicerad 20 January 2015 09:59