Rödbetspaj med curry och vitlök.

Rödbetspaj med curry och vitlök.

Rödbetspaj

Av
Årstiderna

Ingredienser:
1 sats salt mördeg
500 g rödbetor
200 g morötter
100 g lök
3 vitlöksklyftor
3 msk curry
4 tsk olja
saft av 1/2 citron
3 ägg
1/2 l crème fraiche

Gör så här:
Hacka lök och vitlök och sautera dem klara i en gryta med olja. Tillsätt curry och sautera i 2 minuter. Riv rödbetor och morötter och tillsätt dem och låt det hela sautera ytterligare 2–3 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Vispa ägg och crème fraiche i en skål och vänd ned rödbets- och morotsblandningen. Fördela fyllningen i det förbakade pajskalet och baka pajen i 175º tills äggmassan har stelnat, cirka 30 minuter.
Servera med en grön sallad.
Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 23 January 2015 12:00