Romy Ribba har anlitat Micke Andersén som auktionsutropare och ett liveband står för kvällens musik. FOTO: ÅSA BORGLIN

Romy Ribba har anlitat Micke Andersén som auktionsutropare och ett liveband står för kvällens musik. FOTO: ÅSA BORGLIN

Auktionskväll roar och hjälper barnhem

Av
Åsa Borglin

HÄSSLEHOLM. En rolig afterwork-kväll med musik där prylar och tjänster auktioneras ut till förmån för ett barnhem i Sri Lanka. Så beskriver Romy Ribba sitt välgörenhetsarrangemang.
Det är tredje året i rad som Romy Ribba håller auktion där pengarna går till det barnhem där hon själv bodde fram tills hon adopterades till Sverige, två år gammal.
Varje gång har det varit fullsatt med 100 personer i Zuperbowls lokaler men i år kan hon utöka med fler gäster då evenemanget kan hållas i den nya boulehallen.
– Responsen från företag och butiker i stan har varit fantastisk och jag önskar att både de och alla som lämnar bud på auktionen fick uppleva den glädje och tacksamhet som jag sedan möts av när jag kommer ner till Sri Lanka och ser till att deras pengar kommer till nytta.
Romy berättar att hon är mån om att visa bilder på Facebook och på projektets hemsida över vad folks givmildhet har bidragit till. Senast renoverades matsalen i byggnaden för barnen med funktionshinder och härnäst ska gångstråket till huvudbyggnaden fixas till med jämnare underlag och ledstänger.
– Det är mitt sätt att ge tillbaka till mitt hemland, säger Romy.
Runt 80 lokala företag och butiker bidrar med allt från specialdesignade smycken till hantverkstjänster.

Publicerad 19 January 2016 10:00