Projektledare Ida Flygare tror på konceptet som numera är en del av Hässleholms turistinformation.

Projektledare Ida Flygare tror på konceptet som numera är en del av Hässleholms turistinformation. Foto: Privat

Kommunens InfoPoints öppnar upp för turister

HÄSSLEHOLM.

Numera kan turister i Hässleholm ta del av turistinformation på elva olika platser i kommunen till skillnad från tidigare då informationen bara fanns på Turistbyrån.

De nya så kallade InfoPointsen finns på allt från besöksmål till bensinmackar och hotell och sedan den 1 juni kan nu besökare i kommun ta del av turistinformation och service på dessa platser och man har sedan ett tid tillbaka utbildat personalen på de platser som informationen kommer att finnas. Vilka också kommer att bli de enda informationsplatserna då Turistbyrån i centrala Hässleholm stänger ner sin verksamhet den 31 augusti.

Enligt Ida Flygare, turistföreståndare och projektledare beror stängningen på färre besök och att besökarna söker information på andra sätt. Verksamheten förändrar därför sitt sätt att arbeta för att nå fler besökare. Från och med den 1 september kommer det dock att finnas en InfoPoint i Stadshuset i Hässleholm för den som söker turistinformation i centrala Hässleholm.

– Och från och med sommaren 2019 kommer vår personal också att fungera ambulerande under högsäsong, berättar Ida Flygare.

För att finansiera de nya servicestationerna så har Hässleholms kommun beviljats projektmedel på drygt 980 000 kronor från Leader Lag PH och Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Under en tvåårsperiod kommer man nu att bygga upp, implementera och utvärdera InfoPoints som koncept i Hässleholms kommun.

På de elva nya platserna kommer besökarna precis som på Turistbyrån tidigare kunna få personlig service och hjälp med de vanligaste frågorna om Hässleholm med omnejd. På InfoPointsen kommer det också att finnas broschyrer om besöksmål i närområdet och på de flesta platser kommer besökaren också att ha tillgång till fritt Wifi.

– Besökaren kommer även i fortsättningen att kunna nå oss via telefon, mail och chat. Vi fortsätter också att arbeta med att få våra aktörer synliga på sociala medier och på de globala reseplattformarna. Men det känns bra att vi nu är igång med det nya konceptet och vi tror verkligen på det här projektet som även kommer att finnas kvar efter den här tvåårsperioden, berättar Ida Flygare.

Publicerad 01 June 2018 10:00