I början av december öppnar Jounis Absindi eget mejeri i Bjärnum.

I början av december öppnar Jounis Absindi eget mejeri i Bjärnum. Foto: Privat/Mostphotos.com

Bjärnum får eget ostmejeri

BJÄRNUM

. I början av december öppnar Jounis Absindi upp sitt ostmejeri på Verumsvägen i Bjärnum. Förhoppningen är att butikerna i trakten sedan ska köpa in och sälja hans produkter.

– Ja, jag kommer inte att ha någon butik själv utan jag kommer att sälja till andra butiker och har redan flera butiker som är intresserade, berättar Jounis Absindi.

Några butiker i Hässleholm samt i Malmö och Helsingborg är redan klara och Jounis Absindi ser nu fram emot att kunna utöka konceptet.

– Jag kommer bland annat att göra halloumiost och akawi ost och jag hoppas att även de som inte smakat detta innan vågar sig på att prova.

Akawiost, är en saltlakeost som ursprungligen kommer från Palestina. Det är oftast tillverkad av komjölk, men kan också göras av get eller fårmjölk. Osten är mjuk och vit med en slät textur och mild, lätt salt smak.

Jounis Absindi kommer ursprungligen från Jordanien men flyttade till Tyringe för drygt två år sedan och innan dess bodde han i Norge.

– Jag har jobbat i en fiskfabrik i Norge, haft restaurang och arbetet på en biltvätt. Men jag saknade familjen som fanns i Tyringe och därför bestämde jag mig för att flytta hem.

I startskedet så kommer Jounis Absindi jobba ensam på Alhana Mejeri men hoppas kunna anställa längre fram.

Publicerad 08 November 2018 09:36