Röinge skola renoveras nu för fullt för att kunna fungera som förskola efter årsskiftet.

Röinge skola renoveras nu för fullt för att kunna fungera som förskola efter årsskiftet. Foto: Paola Nordgren

Röinge skola förvandlas till förskola

HÄSSLEHOLM.

En ny förskola kommer under 2019 att slå upp dörrarna för de unga Hässleholmsborna. Målet med den nya förskolan är att väcka och stimulera barns intresse och känsla för musiken.

Musikförskolan Noten kommer när de öppnar att husera i helt nyrenoverade lokaler i gamla Röinge skola i Hässleholm. Och målet blir då att utveckla barnens musikaliska förmågor genom lek, bild rörelse, sång dans och drama. I övrigt kommer kommer man dock att följa samma pedagogiska riktlinjer, som övriga förskolor i Hässleholms kommun.

Enligt Helena Jonasson, förskolechef för bland annat den nya musikförskolan ser man musiken som en viktig uttrycksform för barnen hon menar att barnen lär sig genom sina sinnen och man har som mål att arbetet i förskolan ska vara lustfyllt så att barnen lär för livet.

– Sånger man lärt sig i barndomen finns bevarade i minnet och är en glädjekälla vid många tillfällen under hela livet, säger Helena Jonasson på kommunens hemsida.

Enligt biträdande förvaltningschef, Rolf Bengtsson så öppnar förskolan första delen i början av 2019 och huvudbyggnaden öppnar även den kort därefter.

– Totalt väntar tre avdelningar som kan ta emot 40 barn. Med en ny förskola i kommunen hoppas vi komma till rätta med de barntoppar vi tidigare haft under vårterminerna, säger Rolf Bengtsson.

Publicerad 08 November 2018 10:13