Djur som trillat ner i brunnar eller fastnat på något sätt. Det löser Brandkåren i Tyringe.

Djur som trillat ner i brunnar eller fastnat på något sätt. Det löser Brandkåren i Tyringe. Foto: Mostphotos

Deltidsbrandmän räddar djur

TYRINGE. Brandkåren i Tyringe har sedan flera år tillbaka specialiserat sig på att rädda djur. Nu har de fått pris för sina insatser och tilldelats utmärkelsen Skånes djurvän 2018.

Bakom priset ligger Djurskyddet Snapphanen som har delat ut priset sedan några år tillbaka.

Allmänheten har under hösten kunnat nominera värdiga vinnare som man tycker har gjort något extra för djuren under året.

– Det har varit ett svårt val. De nominerade har alla gjort en bra insats. Men vi tycker det är viktigt att belysa även de som kanske jobbar i det dolda. Brandkårens huvudsyssla är inte att rädda djur men gör ett stort jobb för våra djur. Därför ville vi i år uppmärksamma deras arbete lite extra, berättar Hannah Kendrup, vice ordförande Djurskyddet Snapphanen.

Utmärkelsen kommer att delas ut under våren.

Motiveringen lyder: ”När vi andra sover, firar midsommar eller jul, åker till stranden eller roar oss, finns det några som ständigt är redo att rycka in för att hjälpa djur och människor i nöd. I Tyringe finns en styrka som aldrig ger upp, även om läget för ett djur som hamnat i ett kärr, ramlat ner i en brunn eller på annat sätt råkat illa ut, ser hopplöst ut. Genom att rädda djur i nöd hjälper man också förtvivlade ägare och visar att livet är dyrbart oavsett om det tillhör två- eller fyrbeningar.”

Publicerad 07 January 2019 10:30