Precis innan jullovet exploderade en bomb på skolan. Inför skolstart informerar man nu elever och vårdnadshavare om händelsen.

Precis innan jullovet exploderade en bomb på skolan. Inför skolstart informerar man nu elever och vårdnadshavare om händelsen. Foto: Mostphotos/genrebild

Stödsamtal och information om bombningen när skolan startar igen

HÄSSLEHOLM

. Eleverna på Hässleholms Tekniska skola fick ett abrupt slut på höstterminen då en man placerat en bomb i en av korridorerna och skolan fick utrymmas. Den 8 januari öppnar skolan upp för vårterminen och eleverna hälsas då också tillbaka till skolan.

– Tanken är att så fort som möjligt återgå till vardagen enligt schema och med normala rutiner, säger Jan Zettergren, rektor för HTS i ett pressmeddelande. Tisdagens skolstart inleds med en samling i aulan årskursvis.

Därefter genomförs mentorsträffar med möjlighet till fortsatta diskussioner med utgångspunkt från den inträffade händelsen där man också kommer att stötta de elever som önskar med samtalsstöd och annan hjälp.

– Samtidigt kommer vi att tillsammans blicka framåt mot vårterminen, säger Jan Zettergren.

Redan i kväll hålls dessutom en informationskväll för elever och vårdnadshavare för att berätta om händelserna som inträffade den 20 december. Skolledningen kommer dessutom under kvällen också att informera om sitt pågående och fortsatta arbete med säkerhetsfrågor.

– Säkerhetsarbetet har varit viktigt för oss redan tidigare, men naturligtvis ser vi nu över möjliga förbättringar. Våra elever, deras anhöriga och vår personal ska kunna känna att HTS är en trygg och omhändertagande skola och arbetsplats, säger Jan Zettergren.

Publicerad 07 January 2019 16:04