I februari har Jessica Anderssons egen show, På dejt med Jessica Andersson premiär och i april kommer hon till Kristianstad.

I februari har Jessica Anderssons egen show, På dejt med Jessica Andersson premiär och i april kommer hon till Kristianstad. Foto: Pontus Höök

Jessica Andersson öppnar sig i personlig show

KRISTIANSTAD.

Jessica Andersson har pausat från rampljuset det senaste året. Men det betyder inte att hon legat på latsidan. I vår ger hon sig nämligen ut på sin egen turné "På dejt med Jessica Andersson".

– Våren ska bli min återkomst, jag vill verkligen blomma ut med min nya show. Jag vill att folk ska få lära känna mig lite mer på djupet. Jag tror att gemene man har en bild av mig som en människa med glitter och glamour men jag har ju ett vanligt liv runt mig också som pågår och det hoppas jag kunna bjuda på lite mer i showen, berättar Jessica Andersson.

Hon har genom åren turnerat i en rad olika konstellationer men i vårens show står hon på helt egna ben för första gången. Och Jessica Andersson erkänner att det är något nervöst nu när premiären närmar sig.

– Vi har spånat på hur showen ska se ut det senaste halvåret och de senaste veckorna har varit väldigt intensiva När man gör något sådant här vill man gärna få med så mycket som möjligt av det man gjort samtidigt ska det komprimeras till 90 minuter, vilket bara det är en utmaning. Men samtidigt som är jag sjukt nervös så ser jag fram emot att få komma igång med turnén som innebär 36 stopp i hela landet.

Och förutom att bjuda in publiken på ett personligt plan genom sin show så har hon bland annat hunnit göra musikal, vara med i Melodifestivalen hela sju gånger och släppt en rad låtar. Allt detta kommer att få plats när hon nu sätter ihop sin egen show.

– Ja visst kommer det att bli både glitter och glamour och ren show men också mer intimt och personligt och jag kommer att berätta en del från min självbiografi som jag släppte 2009. Det blir en blandning mellan allvar och show, anekdoter om mina favoritlåtar men också en del nytt material.

En intensiv turné är dock inget nytt för Jessica Andersson. Efter många år med Diggiloogänget vet hon vad ett tight turnéschema innebär och när förfrågan kom efter ett års avbrott om att hänga med på en ny Diggilooturné var svaret givet.

– Ja, även om jag tror att varenda artist precis som jag drömmer om att få göra en helt egen show så älskar jag det där gänget och jag ser fram emot att få vara en del av Diggiloofamiljen igen i sommar.

För andra gången har nu också fått möjligheten att prova på programledarjobbet då man i somras spelade in en ny säsong av Ensam mamma söker.

– Ja, det var en otroligt stor utmaning att få leda ett program och det är smickrande att de ville att jag skulle fortsätta med en ny säsong. Men jag älskar att utmana mig själv, precis som när jag gjorde musikalen, Little shop of Horrors. Och jag ser fram emot att nu få visa publiken vad vi kokat ihop i min egen show.

.

Turnéstopp Skåne:

9/3 Malmö, Slagthuset

10/3 Ystads Teater

17/3 Helsingborgs Konserthus

7/4 Kristianstad, Kulturkvarteret

Publicerad 08 January 2019 14:01