I vår väntar junior-EM i Wien för Ottilia Gunnarsson från Hässleholm.

I vår väntar junior-EM i Wien för Ottilia Gunnarsson från Hässleholm. Foto: Privat

Ottilia debuterar i landslaget

HÄSSLEHOLM.

Sjuttonåriga Ottilia Gunnarsson BS Hässle är numera en av fyra tjejer som är uttagen till Juniorlandslaget inför EM i bowling i april. Efter två korsbandsskador var beskedet mer än välkommet.

Och det är med stora mål som hon går in i laget helt frisk och mer taggad än någonsin.

– Det krävdes ett antal uppdateringar på sidan för uttagningar innan jag faktiskt insåg att mitt namn stod med. Men jag nu är otroligt stolt. Speciellt stolt för att jag tagit mig tillbaka till bowlingen efter två korsbandsskador. Att kunna säga att jag är med i landslaget och bland dem bästa ungdomarna i landet är häftigt

För Ottilia Gunnarsson har landslaget alltid varit ett mål och juniorlandslaget är ett steg i rätt riktning.

–Jag vill inte se det som ett slutmål, snarare ett delmål som kan hjälpa mig på traven med bland annat sponsorer och liknande. Jag har alltid velat bli bäst i allt jag gör och jag tror också att jag har alla möjligheter att bli det.

Hon har spelat bowling på riktigt sedan 6-års ålder och har varit med i Skånelaget sen dess. Med en mamma och en morfar som har spelat bowling så har hon också bra stöttning hemifrån.

Redan i somras vann hon Youth London International och den nya förbundskaptenen Robert Andersson tror på debutanten inför mästerskapet.

– Både Ottilia och Nora har ett ganska "aggressivt spelsätt där det finns ett högt tak och vi ser stor potential, säger Robert Andersson till swebowl.se

Vad har du för förhoppningar inför EM i april?

– Jag vet inte vad jag ska ha för förhoppningar på JEM men det är klart det hade varit coolt att ta guld i något event. Jag vet att jag har bra tjejer med mig och att vi har stora möjligheter i tävlingen men det ska göras också, inte bara sägas. Lagets mål är att ta medalj, och det kan vi om vi bara gör vårt bästa och tror på vårt eget spel.

Publicerad 09 January 2019 12:09