Redan nu är det klart att det blir ett Tyringadagarna även 2019.

Redan nu är det klart att det blir ett Tyringadagarna även 2019. Foto: Pressbild

Tyringedagarna tillbaka för att stanna

TYRINGE.

I somras var tanken att ta en paus med Tyringedagarna men förfrågningarna och vädjan från alla håll och kanter gjorde att Partyfabriken ändrade sig och drog ihop festen precis som tidigare. Och redan nu avslöjar de att de blir ett Tyringedagarna även 2019.

– Ja, det var så många som vädjade i fjol om att vi skulle köra evenemanget trots allt. Och eftersom vi själva är från Tyringe så kände vi att det var viktigt att det blev Tyringedagarna, säger Kjell-Arne "Säle" Svensson, Partyfabriken.

I fjol valde man dessutom att köra evenemanget i egen regi tillsammans med Hassans Tivoli och så blir det även i år. Exakt hur programmet kommer att se ut är inte satt fullt ut men datumet för festligheterna är spikat till den 3-4 augusti.

Vad tror du det är som gör att den här festen betyder så mycket för Tyringeborna?

– Gemenskapen och chansen att träffa gamla och nya vänner och även kunna visa att Tyringe finns och det är viktigt att vi ger företag och föreningar en chans att visa upp sig samt att det blir en fest för alla åldrar. Det är klart att vi kunde lägga ner... men frågan är varför? Tvärtom måste vi hjälpas åt att ha få ett levande Tyringe.

Kan du avslöja något som händer under Tyringedagarna 2019?

På scen en kväll kommer Sveriges meste DJ TIMO , Partyfabriken samt Pökerz köra en helkväll med ett 80-90-talskoncept. Pökerz är ett Ronny Ragge tribute där Ragge raggade upp en bonde i Bonde söker fru. Sedan blir det givetvis barnens förmiddag och seniorernas eftermiddag. Vi håller också på att diskutera med andra artister för att se vad vi har råd med och vilka som skulle kunna passa in på vårt evenemang. Föreningar ställer också upp och hjälper till bland annat med att göra lördagen stor med många aktiviteter i parken.

Publicerad 11 January 2019 06:30