David Skinner tror på den nya träningsmetoden som riktar sig till alla åldrar.

David Skinner tror på den nya träningsmetoden som riktar sig till alla åldrar. Foto: Eldin Bogdanic Prorec

Hälsoprofilen först i Sverige med ny träningsform

HÄSSLEHOLM

. David Skinner på Hälsoprofilen i Hässleholm fick i somras upp ögonen för träningsformen Prama. Som först i Sverige har han nu tagit in den interaktiva träningen till sin anläggning.

– Det är självklart en chansning men jag tror stenhårt på den här träningsformen som dessutom är något helt nytt och en unik upplevelse jämfört med all annan träning vi erbjudit tidigare, säger David Skinner.

Efter att ha besökt ett gym i Spanien i somras och testat på Prama så bestämde han sig för att inreda ett av sina rum på Hälsoprofilen till ett Prama rum. Arbetet med att färdigställa rummet har tagit sin tid men nu är det så gott som färdigt. Målet är att kunna hålla runt 15-20 pass i veckan med olika inriktningar i den nya träningsformen.

– Vi kommer att köra gruppass i både större och mindre grupper men man kan också hyra in sig enskilt med en personlig tränare. Golv och väggar är interaktiva och rummet kommer att vara mörkt med belysning som följer musiken. Det är svårt att förklara utan är något man måste se och uppleva för att förstå fullt ut. Det är en unik miljö med speciellt ljud och ljus där signaler från golv och väggar känner av dina rörelser. Det ser ut som en kombination av lekplats och tvspel, förklarar David Skinner.

Förhoppningen är att även få barn och unga att röra på sig mer. Statistiken visar att stillasittandet långt ner i åldrarna blir allt vanligare. Men genom att man här bygger upp en interaktiv värld så hoppas man få ännu fler att röra på sig, även de som inte tidigare tyckt om att träna på gym.

– Vi vet också att det är många ensamstående och unga föräldrar som har svårt att komma iväg till gymmet. Genom att boka in barnen i Prama rummet så kan föräldrarna också få chansen att träna, antingen i gymmet eller tillsammans med sina barn.

Den interaktiva träningsformen innebär både styrka och fokus tillsammans med kondition och reflexträning och riktar sig till alla åldrar.

– Jag är helt övertygad om att detta kommer att sprida sig till fler gym framöver. Det är en stor grej och ett helt nytt sätt att träna på som vi verkligen tror är en del av framtidens träningsformer.

Publicerad 14 January 2019 15:46