Enligt Vlastimil Brodl är mediala krafter inget man kan lära sig utan något man föds med.

Enligt Vlastimil Brodl är mediala krafter inget man kan lära sig utan något man föds med. Foto: Paola Nordgren

"Jag tvingar ingen att tro på det jag gör"

Genom healing hjälper Vlastimil människor att läka

HÄSSLEHOLM.

Vlastimil Brodl kände redan som barn att han inte var riktigt som andra. Precis som sin mamma kunde han nämligen känna av vad som skulle hända i framtiden men också vad som skett i människors tidigare liv. Många har trott att han bara hittar på men Vlastimil Brodl bryr sig inte.

– Jag vet vad jag känner och upplever, det är så det är, säger han.

Och han är övertygad om att alla människor har levt ett tidigare liv och att det är erfarenheter därifrån som gör oss människor till den de är idag. Enligt Vlastimil Brodl handlar det inte om något övernaturligt. Utan om ett fenomen som är omöjligt att förklara.

– Människor idag vill ofta ha en förklaring och förstå vad som händer. Men allt går inte att förklara. Jag kan inte bota sjuka eller utföra mirakel men jag kan ge en hjälpande hand och känna av hur människor mår och ge dem verktygen för hur de ska göra för att nå ett bättre mående. säger Vlastimil Brodl.

Samtidigt berättar han om människor genom åren som genom hans hjälp blivit friska från psykiska problem genom healing men också om människor som fått bättre syn eller sluppit magont genom olika behandlingar.

Och det är också genom healing han närmar sig de patienter som söker sig till Vastimil Brodl. Enligt Vastimil känner han genom handpåläggning vilka energier patienten utstrålar och drar genom sin egen energi ut de mörka krafter som patienten bär på.

– Jag vet att många säga tror att det är bluff eller hokuspokus. Och man får tro vad man vill. Jag tvingar ingen att tro på det här . Och man behöver inte heller tro på det för att det ska fungera. Jag har många patienter som till en början varit skeptiska men som under behandlingarna slutligen ändrat uppfattning. Det är upp till varje individ. Och känner jag att det är någon jag inte kan hjälpa så berättar jag det. Vissa åkommor är det sjukvården som är bäst på. Men har man försökt allt hos sjukvården så är det inte ovanligt att de söker den alternativa medicinen.

Under 40 år jobbade Vlastimil Brodl på ett sjukhus i Skåne, som allt i allo och även personalen där visste enligt Vlastimil om hans mediala förmåga och rådfrågade honom emellanåt.

– Jag har aldrig annonserat eller sökt efter kunder, folk har kommit till mig och bett om hjälp och har jag kunnat hjälpa så har jag gjort det. Och människor fortsätter att komma. Jag har föreläst om ämnet på en rad olika platser i hela landet under många år och har hållit kurser i ämnet. Jag har aldrig annonserat eller sökt efter kunder, folk har kommit till mig och bett om hjälp och har jag kunnat hjälpa så har jag gjort det.

Publicerad 24 January 2019 12:41