Robin Paulsson gör flera stopp i Nordöstra Skåne under våren. Bland annat på Snack i Hässleholm.

Robin Paulsson gör flera stopp i Nordöstra Skåne under våren. Bland annat på Snack i Hässleholm. Foto: Emil Nilsson

Komikerklubben Snack skänker en del av intäkterna till välgörenhet

Vårsäsongen drar igång i februari

HÄSSLEHOLM. Komikern Thomas Petersson drar igång årets humorsäsong på komikerklubben Snack på Farozon redan den 7 februari för att roa Hässleholmspubliken.

Thomas Pettersson har roat den svenska publiken i flera decennier sedan han slog igenom i Släng dig i Brunnen redan i början på 90-talet. Och precis som vanligt får han dela scen med en rad komiker på väg att ta sig in i standupbranschen.

– Ja, vi kommer precis som vanligt att ha en headliner som är lite mer känd hos den breda publiken samt ytterligare fyra-fem bonuskomiker varje gång. Bonuskomikerna har oftast också hållit på med stand up ett tag men har i regel andra jobb i det civila och är inte lika kända av gemene person, berättar Agneta Gottberg Henriksson, Ordförande Snack

I sedvanlig ordning håller komikerna till på restaurang Farozon i Hässleholm. Och konceptet är det samma. I vår byter man dock dag från tisdag till torsdag och samtidigt kommer man under våren också att skänka en del av intäkterna till välgörenhet

– Vi tycker egentligen att vi redan nu gör en stor samhällsinsats när vi ser till att Hässleholmarna får skratta läppen av sig en vardagkväll och pausa från allt annat elände som pågår, men i vår tar vi det ett snäpp till. Och del av intäkterna från evenemanget den 7 mars går till Frida Kvinnojour i Hässleholm.

Den 7 mars hyllar man nämligen kvinnorna lite extra med en "Kvinnodags afton" med huvudkomikern Petrina Solange i spetsen och utöver det endast kvinnor på scen under kvällen.

Ja, vi är faktiskt lite extra stolta över att för första gången på snart 10-år kunna presentera en line up med enbart kvinnliga komiker.

Avslutar säsongen gör Robin Paulsson den 4 april, komikern med eget tv-program och som även gästar Kristianstad den 8 maj och Knislinge den 28 februari.

Publicerad 24 January 2019 09:12