Två spelningar i Skåne väntar för bluesbandet The Halonen best.

Två spelningar i Skåne väntar för bluesbandet The Halonen best. Foto: Privat

Bluestrio gästar Perrong 23

Bandet The Halonen Best strålar samman där allt en gång började

HÄSSLEHOLM.

The Halonen Best beskrivs bäst som autentisk Rock N' Blues om bandet får säga det själva. Den 8 februari strålar bandmedlemmarna samman för en spelning på Perrong 23 i Hässleholm.

Leif Halonen, David Berndtsson och Eirik Lund träffades redan sommaren 2006 och började spela ihop. Och med tiden har musiken gått från hårdrock till blues och rock’n’roll. Bandet har gjort spelningar och turnéer över hela Sverige, i Danmark, Tyskland och även i Ryssland.

David och Eirik som båda gått gymnasiet i Hässleholm är med andra ord nu tillbaka ungefär där de en gång började tillsammans.

– Det var egentligen Anders Berling på Perstorps kulturhus som tipsade Leif om två unga och bra musiker. På den tiden spelade jag och Eirik teknisk driven hårdrock men vi fann oss snabbt i den lite slamriga blues och rock’n’rollen som Leif har spelat i 40 år, berättar David Berndtsson.

Mycket av trions musik kommer också från Leif Halonen som numera också bosatt sig i nordöstra Skåne.

– Musikbranschen är en tuff bransch så för att få det att gå ihop gör vi också annat. Sedan något år tillbaka undervisar jag elever i trumset i Helsingborg och frilansar som trummis/slagverkare. Eirik jobbar med att ära ut jazzbas och. Leif spelar en hel del gatumusik för att få det att gå ihop. Gågator råkar också vara en av de bästa replokalerna för vår oss, berättar David Berndtsson.

I början av februari väntar förutom spelning i Perstorp den 7 februari och i Hässleholm den 8 februari också inspelning av nytt material för trion.

Publicerad 28 January 2019 07:00