Biblioteket öppnar upp som mötesplats och en rad olika föreläsningar.

Biblioteket öppnar upp som mötesplats och en rad olika föreläsningar. Foto: Jörgen Alström

Biblioteket bjuder in till en rad evenemang

Ormägaren tar med sina ormar på föreläsningen

HÄSSLEHOLM.

Vårens program på Hässleholms bibliotek är redan i full gång. Och de närmaste månader väntar allt från klädbytardag till robotar, framtid och ormar.

Av
Paola Nordgren

Man har under året dessutom temat miljö vilket innebär att flera av terminens föreläsningar kommer att ta upp ämnet på olika sätt. Bland annat kommer Studiefrämjandets Anton Pettersson tillsammans med Hässleholm Miljö AB bjuda in till en workshop om klimatoro den 7 mars.

– Det är viktigt för biblioteket att vara en plats där man kan uppleva och vi vill skapa möten mellan människor som kanske inte annars kommer i kontakt med varandra och med oss och med det fria inträdet kan vi även locka grupper som inte annars har råd att besöka kulturevenemang, berättar Mia Dimblad, teamledare Kulturförvaltningen.

Under våren väntar också en rad forskarföreläsningar vilket också innebär premiär för forskarföreläsning på Vittsjö bibliotek den 11 april, då Kristina Jennbert gästar för att berätta historien om grottorna på Kullaberg. Innan dess gästar dock Leif Lönnblad Vinlövs bibliotek den 28 februari och berättar om ljuset från Big Bang och hur det påverkar oss än idag. Den 12 mars föreläser universitetslektor Sofie Ceberg om hur strålbehandling för cancer fungerar på biblioteket i Sösdala.

Lördagen den 23 mars blir det Teknikdag för alla åldrar på stadsbiblioteket och vidare uppmärksammas både Klädbytardagen och Världsbokdagen när den äger rum i april.

– Vi försöker också ha något udda varje säsong och denna gången blev det ormföreläsning med en entusiastisk ormägare.

Den 19 mars gästar Herpetologen och ormägaren Rickard Ljunggren som då också kommer att ha med sig sina ormar och berätta mer om de svenska arterna men också om vilka ormar man kan råka ut för på semestern utomlands.

Publicerad 31 January 2019 08:35