Förskollärare Ulrika Legnesjö arbetar på en av de fem avdelningarna på Ängslyckans förskola som nu håller på att ställas iordning.

Förskollärare Ulrika Legnesjö arbetar på en av de fem avdelningarna på Ängslyckans förskola som nu håller på att ställas iordning. Foto: Paola Nordgren

Ängslyckans förskola fylls nu på efter hand

Ljungdalas nya förskola står så gott som klar

HÄSSLEHOLM.

Efter år med förskoleverksamhet i moduler så har nu barngrupperna börjat slussas in på den nya förskolan Ängslyckans förskola på Ljungdala och modulerna kan snart tömmas och flyttas bort.

– Ja, det har varit en lång process, så det känns skönt att den nya förskolan nu äntligen börjar bli färdig. Diskussionerna påbörjades redan för sex år sedan och då hade två av modulerna redan stått ett tag. Sedan dess har vi haft en dialog. De två senaste modulerna tillkom för drygt ett år sedan då vi har ett högt tryck på förskoleplatserna, berättar Christer Pettersson, verksamhetschef.

När Ängslyckans förskola öppnas upp helt kommer man dessutom att stänga ner Gärdssmygen som varit en lägenhetsförskola. Dessa barn flyttas då över på förskolan Lyckoklövern och de barn som gått i moduler på Lyckoklövern flyttar i sin tur in på Ängslyckans förskola.

– Ja vi anser att förutsättningarna på Gärdssmygen inte varit helt optimala, då det saknats en egen förskolegård. Därför stänger vi den när vi nu får fler avdelningar i de nya lokalerna vilket gör detta möjligt.

Ängslyckans förskola blir också den fjärde förskolan som byggs efter samma koncept och Tekniska förvaltningen har också enligt Christer Pettersson varit lyhörda för deras önskemål och tillgodosett de önskningar man haft för att förskolan från start ska få rätt förutsättningar för barngruppen.

Vi är väldigt glada över att kunna bygga med rätt förutsättningar direkt. Den fjärde förskolan vi bygger enligt det här konceptet. Där vi jobbat grundligt från start med det vi vill erbjuda.

–Ja vi är väldigt glad över det samarbete vi haft med Tekniska förvaltningen och att de lyssnat på våra önskemål. Det är möjligt att det finns andra orter i Hässleholm som hade liknande behov. Men vi hade förutsättningen här på Ljungdala att bygga vilket också var en av orsakerna till att det blev just här och det är vi väldigt glada för.

Marie Andersson, förskolechef på Ljungdala är också nöjd med de nya lokalerna som innebär totalt sex avdelningar.

– Vi kommer att börja fylla på fem av våra nya avdelningar till att börja med och den sista avdelningen kommer vi att fylla senare vid behov. Just nu har vi ett 60-tal barn på plats men har möjlighet att ta emot 105 barn. Men nu återstår att färdigställa det sista och när även vår utemiljö är färdig väntar vi på att få fira med invigning, säger Marie Andersson.

Publicerad 01 February 2019 00:00