David Batra kör två föreställningar när han kommer på besök till kulturhuset i Hässleholm.

David Batra kör två föreställningar när han kommer på besök till kulturhuset i Hässleholm. Foto: Robert Eldrim

David Batra närmar sig Hässleholm

Elefanten i rummet körs fortfarande för fulla hus

HÄSSLEHOLM.

David Batra presenterade sin show, Elefanten i rummet för första gången Rival i Stockholm den 29 sept 2017 men showen är precis lika populär idag och den 21 februari kommer han till Hässleholm för två föreställningar.

Av
Paola Nordgren

Det blev inte bara en föreställning som planerat utan två, när David Batra gästar Hässleholms kulturhus. Föreställningen som föddes redan 2014 i den turbulenta och kaotiska situationen runt Davids fru blev ingången till showen. Efter att Anna Batra lämnade politiken fick den skrivas om något men tar ändå fortfarande upp det absurda vardagslivet och hur det var att leva med en politiker, om SÄPO på semestern och dagishämtning mitt i finanskrisen. Sedan dess har David Batras berättelse växt till en personlig föreställning som lyfter fram ämnet som han tidigare undvek.

Och turnén har rullat på genom hela landet och han besöker i februari både Hässleholm och Kristianstad.

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna "elefanten i rummet" Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra.

För drygt åtta år sedan satte han upp showen, Det här var ju tråkigt. Men komikern själv beskriver, Elefanten i rummet som det roligaste han gjort hittills.

Publicerad 06 February 2019 11:41