Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ritzau Scanpic/Johan Nilsson

Uppgifter: Mordmisstänkt försökte också döda sitt barn

Mannen begärs sannolikt häktad under dagen

HÄSSLEHOLM.

Enligt uppgift till Lokaltidningen knivhögg mannen i 45-årsåldern sitt eget barn i samband med att han dödade sin hustru. Nu misstänks han för mord och mordförsök.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Mannen och kvinnan har tidigare varit gifta men skildes för ett 15-tal år sedan. De har sex barn ihop, varav fyra är från då de var gifta.

Vid 13.20 på måndagen kom larmet om ett högljutt bråk i deras lägenhet i centrala Hässleholm. När polis och ambulans kom till platsen kunde de direkt konstatera att kvinnan, som också är i 45-årsåldern, var mycket svårt skadad och hon avled kort därefter på sjukhus.

Det har sedan framkommit att ytterligare en person utsattes för mordförsök i samband med mordet. Enligt uppgift till Lokaltidningen rör det sig om ett av de gemensamma barnen som har försökt stoppa mordet. Denne ska då ha blivit knivhuggen. Skadorna blev lindriga, men hade kunnat bli mycket allvarliga, så det är rubricerat som mordförsök.

Robert Loeffel är polisens pressinformatör och bekräftar att mannen också är misstänkt för mordförsök. Han säger att det är en nära anhörig till mannen och kvinnan som utsattes för mordförsöket, men vill inte vara mer specifik än så.

– Vi har beslutat att inte gå in på ålder eller kön på den person som utsatts för ett mordförsök, förklarar Robert Loeffel.

Mannen kommer sannolikt begäras häktad idag eller senast i morgon.

Publicerad 06 February 2019 00:00