Romano Fagone har rensat på lagret inför utförsäljningen och hittat en rad gamla skatter i gömmorna.

Romano Fagone har rensat på lagret inför utförsäljningen och hittat en rad gamla skatter i gömmorna. Foto: Paola Nordgren

Kristallen och Nisses blir en butik

"Det finns inte kundunderlag för två butiker"

HÄSSLEHOLM.

Lagret på Kristallen är nu rensat och butiken säljer ut det mesta inför sammanslagningen av butikerna Kristallen och Nisses Varuhus. Och det är med visst vemod som ägarna familjen Karlsson/Fagone snart stänger ett kapitel för att starta ett annat.

– Det är klart att det känns. Vi har haft Kristallen i familjens ägo sedan 1962 och det är en stor bit historia som vi nu lämnar. Samtidigt har vi funderat på det här ett bra tag och ser positivt på att i framtiden kunna fokusera på en butik, vilket är bra för oss och ännu bättre för våra kunder, säger Romano Fagone.

En orsak till att man nu slår samman de båda butikerna är att kundunderlaget ändrats med åren. Det säljs inte längre lika många kompletta serviser och man märker att köpcenter, externhandel och internethandeln har tagit över en del av marknaden.

– Såhär ser det ut i de flesta städer och det är inget unikt just för Hässleholm. Hässleholm är helt enkelt inte tillräckligt stort för två sådana här butiker, säger Romano Fagone.

Just nu planeras det för ombyggnad av Nisses varuhus och någon gång under våren kommer Nisses att byggas om för att kunna ta in delar av Kristallens sortiment.

– Vi har precis börjat med utförsäljningen på Kristallen och där finns en hel del rariteter som inte görs längre till salu till väldigt bra priser. Och sedan kommer vi att ta det bästa från Kristallen och det bästa från Nisses och döpa om hem & hushållsavdelningen på Stortorget till Önska Nisses.Vårt unika butiker i butikenkoncept kommer att finnas kvar men i en ny tappning.

Exakt när Kristallen sedan stänger är dock inte helt bestämt men flytten är planerad till någon gång i vår.

– Vi har kontrakt på Kristallens lokaler fram till september, vilket innebär att vi inte behöver stressa. Men planen är att vi ska vara klara och lämna lokalerna någon gång efter påsk.

Publicerad 07 February 2019 00:00