Mannen misstänks ha mördat sin exfru och försökt döda sitt barn. Bilden tagen vid ett annat tillfälle.

Mannen misstänks ha mördat sin exfru och försökt döda sitt barn. Bilden tagen vid ett annat tillfälle. Foto. Wikicommons

Man begärs häktad – misstänks ha dödat sexbarnsmamma och attackerat sitt barn

Ej tidigare misstänkt för brott

HÄSSLEHOLM.

På torsdagseftermiddagen kom häktningsframställan till Hässleholms tingsrätt. Under fredagen kommer tingsrätten att besluta om mannen i 45-årsåldern ska häktas, misstänkt för att ha mördat sin ex-hustru, som han har sex gemensamma barn med.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Som Lokaltidningen kunde berätta igår är det en man i 45-årsåldern som är misstänkt för mordet i Hässleholm i måndags. På torsdagseftermiddagen begärde åklagaren Eva Norberg honom häktad och på fredagen hålls häktningsförhandlingar i Hässleholms tingsrätt. Mannen misstänks också för mordförsök på ett av sina sex barn, enligt uppgift sedan barnet försökt rädda mamman. Han begärs dock bara häktad för mordet, vilket åklagaren bedömer är mer än tillräckligt för häktning.

Mannen och kvinnan skiljdes för 15 år sedan, men har fortsatt att bo i samma lägenhet tillsammans med de gemensamma barnen.

Mannen har inte tidigare misstänkts för något brott och vad som utlöste det misstänkta mordet är oklart.

Enligt uppgift till Lokaltidningen misstänks mannen ha attackerat sin före detta hustru med knivhugg. Även ett barn fick knivhugg då hen försökte skydda mamman, men klarade sig utan livshotande skador.

För kvinnan fanns däremot inget att göra. På sjukhuset kunde de bara konstatera att hon avlidit av sina skador.

Det finns ingen annan misstänkt i ärendet och det är ännu oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna.

Publicerad 07 February 2019 16:12